Цинізм 80-го рівня: Українських дітей депортують до РФ заради квартир та виплат від держави, - The Guardian

Незаконне "усиновлення" викрадених українських дітей перетворилося для росіян на джерело легких грошей на допомозі від держави. Як з'ясували журналісти британського видання The Guardian, "прийомні" сім'ї отримують квартири і гроші за викрадених в Україні дітей, передають Патріоти України.

"Україна заявляє, що під час війни з території, утримуваної Росією, було депортовано 16 000 дітей, багато з яких були відправлені друзями і родичами, які прагнуть заробити на прийомі на виховання", – пише видання.

В даний час українській владі відомо місцезнаходження приблизно 10,5 тисяч викрадених дітей, а повернути додому вдалося всього близько 300. Існують побоювання, що реальне число вивезених до Росії дітей набагато більше.

Як яскравий приклад меркантильної депортації дітей до Росії видання наводить-історія 15-річної Аліни з Херсона. Дівчинка була в хороших відносинах з матір'ю своєї подруги, що має проросійські погляди – Євгенією. Незадовго перед звільненням Херсона жінка залякала Аліну вигаданими лихами після повернення ЗСУ і переконала дитину виїхати разом з нею в Росію.

Не послухавшись рідної матері, але повіривши дорослій подрузі, дівчинка вкрала свої документи з дому і поїхала в Росію. Там Євгенія прийняла на себе роль прийомної матері Аліни, за що отримала від держави квартиру і фінансові виплати.

"Євгенія була такою доброзичливою, коли я був в Україні, але вона мене обдурила. Коли вона дізналася, що я розмовляю з матір'ю [по телефону], вона розсердилася і вдарила мене. Вона була одержима грошима і тим, що вона могла б отримати від влади за турботу про мене", – розповіла дівчинка журналістам.

Щоб повернути дочку додому мати Аліни змушена була відправитися в Росію, здійснивши величезний шлях через Польщу і Білорусь. Як не дивно, місцеві чиновники в Росії встали на бік справжньої матері, що і дозволило вирішити цю історію благополучно. Однак все могло піти набагато гірше.

"Приїдь я на чотири дні пізніше, у дочки були б вже оформлені російські документи і все, шляху назад для неї не було б", — розповіла мати Аліни.

Російський опозиційний проект "Можемо пояснити" зазначає, що випадок Аліни – ще не самий кричущий. Так, Маріупольського школяра усиновила сім'я алкоголіків, які пропивали гроші, що надходили на його утримання. Хлопчик голодував, а окупаційна влада ігнорувала проблему. Дитину вдалося врятувати, але багато його однокласників досі залишаються в подібних сім'ях.

"Ще важче визволяти дітей з таборів та інтернатів, де їм місяцями промивають мізки. Після такої обробки вони вже самі відмовляються повертатися, в їхніх очах — жах від того, що Україна нібито робить зі "зрадниками", – пише видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...