У мережі з'явилося відео пересування ешелону американської бронетехніки до України

"Пишуть, що це перекидання американських бронетранспортерів М1117 з румунського порту Констанца до України", - коментує відео журналіст та військкор Андрій Цаплієнко.

Ще на початку листопада США пообіцяли передати Україні 250 таких машин.

Бронетранспортери M1117

Це повнопривідні броньовані машини, прийняті на озброєння США в 1999 році. Можуть виконувати широкий спектр завдань - як машини розвідки, БМП, дозорні, командно-штабні та ремонтно-евакуаційні. Також можуть використовуватися для операцій військової поліції, захисту конвоїв, бойового спостереження та лазерного цілевказування.

M1117 має масу 15 тонн, забезпечує захист екіпажу від легкого стрілецького вогню та саморобних вибухових пристроїв. Днище, виконане у формі літери V, здатне витримати підрив на міні потужністю до 5,4 кг у тротиловому еквіваленті. А композитна броня захищає від бронебійних куль калібром до 127 мм.

Основне озброєння - 40-мм гранатомет, що має ефективний радіус обстрілу 1500 метрів, а максимальний - 2200. Знаходиться в одномісній башті, яка обертається на 360 градусів і забезпечує кутове піднесення 45 градусів. БТР оснащено денним та нічним прицілами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...