"У нас частина адекватних та самодостатніх людей зажата між тими, хто досі любить совок, і їх наступниками, які подивилися "Сватів", - блогер

"Мабуть, ми себе не любимо. Нас не навчили себе любити, все через той клятий совок - я впевнена в цьому. Мій дідусь воював, а бабуся втратила молодість на післявоєнних відбудовах. Мої батьки виросли в системі, яка зажала їх, як кліщами. І я не збираюся вірити на слово всім тим, хто вважав себе щасливим, коли за нього вирішували, як йому навчатися, де проходити практику, ким і де працювати. Працювати в колхозах задарма було романтикою?" - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Безкоштовні" поїздки до піонерських таборів - щастя?
Життя в недорозвинутій країні (це про СРСР), яка натомість вважала себе найпершою та найпотужнішою, - привілей? В той час як європейці пішли далеко вперед - таке життя без можливості порівняння дійсно заслуговує на пошану? Ми себе взагалі як оцінювали? На що мали право? Ким себе бачили?
Там взагалі було наше "Я"? І чи знали ми, що наше "Я" має право на існування?
Love yourself first. В першу чергу люби себе. Тоді ти навчишся обирати для себе найкраще. Від освіти, роботи, речей, людей - до умов свого існування. До тої системи, в якій ти заслуговуєш жити. Навчишся справді вкладатися в це, докладати зусиль, щоб самому вирішити - як ти хочеш жити. Як ти хочеш, щоб до тебе відносилися. Вирішити, що ти дозволяєш іншим відносно себе, а що ні.
У нас з цим біда. У нас частина адекватних та самодостатніх людей зажата між тими, хто досі любить совок, - і їх наступниками, які подивилися "Сватів" і все подібне. Я вчора була присутня в компанії, де зібралися і перші, і другі - вони чудово один одного розуміють! Перші себе ніколи не вміли любити, бо ж СРСР. Другі не вміють себе любити, бо не вміють будувати. Тільки користуватися. А це не любов - це балансування на одній нозі, на сходинці вагону поїзду, коли ось ось тобі лясне по лобі якийсь фонар, або шлагбаум, бо ти обрав для себе шлях їхати зайцем. Це не любов - це неповага до себе. Це одноденне захоплення халявою, як захоплюються зараз один за одним депутати "нової формації" - вони то на одному курорті, то на іншому.
Якщо тобі чхати на себе, - то тобі чхати на все навкруги. Людина, яка не любить перш за все себе - не розуміє справжнього сенсу любити когось ще. Вона думає, що любить, - але виходить все той же багаторічний сценарій. Совок. Мідний таз. Які накривають наші щирі спроби вирватися з кола.
У нас вийшло так, що ми маємо ворога. Маємо тих, хто кладе життя задля перемоги. І маємо якісь інфантильні сподівання, що "нє богі горшкі обжигают". Ми звеличуємо недостойних, фанатіємо від не справжніх, нагороджуємо тимчасових. Жах".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Росії немає шансів: Коваленко дав прогноз, як буде відбуватися деокупація Криму

неділя, 28 липень 2024, 8:18

Процес деокупації Криму вже розпочався. Російський окупаційний контингент у Криму поступово, але впевнено стає приреченим на повну ізоляцію. Про це пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передають Патріоти України. За словами оглядача, ...

Внаслідок атаки БПЛА під Курськом горить нафтобаза, що забезпечує пальним російські війська на Харківському напрямку (відео)

неділя, 28 липень 2024, 8:00

У соцмережах повідомляють, що після атаки безпілотників горить нафтобаза в Курській області рф, передають Патріоти України. . Так телеграм-канал Baza повідомляє, що, за попередніми даними, о першій ночі 28 липня нафтобазу в Польовій (присілок в Курськ...