Українська розвідка з'ясувала, що найманці Пригожина робитимуть у Білорусі

"Вагнерівців" на чолі з Євгеном Пригожиним можуть використати в Білорусі для виконання диверсійних завдань. Про це повідомляє видання The Economist з посиланням на українську розвідку, передають Патріоти України.

Після короткотривалого бунту Пригожина та його найманців у Росії, "вагнерівців" вирішили "вислати" до Білорусі. Йдеться про приблизно 2500-3000 найманців. "Це професійні війська, які можуть бути використані для виконання диверсійних завдань", — припускає анонімний український урядовець.

Водночас у військовій розвідці України повідомляють, що перспектива нового російського вторгнення з півночі залишається малою. "Можливо, існує гра, щоб змусити нас перекинути сили на північ. Але ми теж граємо в ігри", - повідомило анонімне джерело виданню The Economist.

Слід зазначити, що у своїх коментарях щодо ситуації з "вагнерівцями" Путін сам провів нетактовне порівняння з 1917 роком, коли революція всередині країни сприяла заколоту російських військ у Франції.

Ентоні Кінг, військовий соціолог з Йоркського університету, застерігає від переоцінки ефекту "підривних повідомлень" Пригожина. За його словами, війська, як правило, воюють з кількох причин. Політична причина - лише одна з них. Інші включають почуття лояльності всередині невеликих підрозділів і ефект примусу - наприклад, російські "загороджувальні загони", які погрожують розстріляти солдатів, що відступають. Кінг скептично ставиться до того, що "політичні махінації" матимуть значний вплив на взводи і роти на тактичному рівні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...