Українські бійці вперше захопили новітній російський безпілотник "Елерон Т-16". Що то за штуковина

Силам оборони України вдалося посадити безпілотний літальний апарат "Елерон Т-16". Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Т-16" - це новий безпілотник сімейства "Елерон". Він був розроблений російською компанією "ЕНІКС" кілька років тому. Ключові технічні характеристики дрона не уточнюються, але відомо, що він може нести до 6 кг корисного навантаження, а злітна маса становить приблизно 20 кг.

Під час випробувань "Елерон Т-16" зміг розвинути швидкість приблизно 65 км/год і подолати 150 км. Наскільки відрізняється фінальна версія безпілотного літального апарату від варіанту, який брав участь у тестах, поки що невідомо.

"Елерон Т-16" вважається найбільшим літальним апаратом легкого типу в асортименті компанії. Він може вести розвідку і спостереження, коригувати вогонь артилерії та застосовуватися для придушення радіоелектронної апаратури противника. Також особливістю дрона є можливість працювати в будь-яких погодних умовах.

Сили оборони України вперше захопили "Елерон Т-16". Це вдалося зробити бійцям підрозділу "Сталевий кордон" у Харківській області. Вони використовували рушницю, призначену для нейтралізації безпілотників.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Росії немає шансів: Коваленко дав прогноз, як буде відбуватися деокупація Криму

неділя, 28 липень 2024, 8:18

Процес деокупації Криму вже розпочався. Російський окупаційний контингент у Криму поступово, але впевнено стає приреченим на повну ізоляцію. Про це пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передають Патріоти України. За словами оглядача, ...

Внаслідок атаки БПЛА під Курськом горить нафтобаза, що забезпечує пальним російські війська на Харківському напрямку (відео)

неділя, 28 липень 2024, 8:00

У соцмережах повідомляють, що після атаки безпілотників горить нафтобаза в Курській області рф, передають Патріоти України. . Так телеграм-канал Baza повідомляє, що, за попередніми даними, о першій ночі 28 липня нафтобазу в Польовій (присілок в Курськ...