Ураження військового флоту у гавані Севастополя: Показали дрони-вбивці російських кораблів (фото, відео)

Невстановлений морський безпілотний апарат у районі Севастополя. 21.09.2022. Крим, Україна. Фото з соцмереж

У Росії визнали ураження військових кораблів у гавані Севастополя та звинуватили Велику Британію.

Як вже повідомлялось, Севастопольську бухту в окупованому Криму, яка є головною базою Чорноморського флоту Росії, 29 жовтня атакували надводні дрони та безпілотні літальні апарати.

«В атаці було залучено дев’ять безпілотних літальних апаратів та сім автономних морських безпілотних апаратів», – розповідають у Росії.

Міноборони Росії заявило, що українські військові нібито атакували російські кораблі під керівництвом фахівців із Великої Британії.

Нагадаємо, у вересні з’явилися фотографії неподалік військово-морської бази Росії в окупованому Севастополі морського безпілотника невідомого типу. На думку аналітиків, цей морський безпілотник має бойову частину та використовується для ураження морських цілей.

Пошкоджений російський фрегат «Адмирал Макаров» – це один із найновіших кораблів російського флоту проєкту 11356Р. Фрегат був введений в дію Військово-морського флоту Росії лише 27 грудня 2017 року.

Фрегат «Адмирал Макаров» ВМФ Росії. 2018 рік. Севастополь, Україна. Фото: Міноборони РФ

Головне ударне озброєння корабля – універсальні пускові установки на вісім крилатих ракет «Калибр» та «Оникс».

Пошкоджений морський тральщик «Иван Голубец» належить до проєкту 266М. Він увійшов до складу флоту ще у 1973 році. На озброєнні корабля є два реактивні бомбомети та артилерійські установки.

Морський тральщик «Иван Голубец» ВМФ Росії. Фото: ЗМІ РФ

Він призначений для проведення за тралами кораблів та суден, розвідувального та контрольного тралення, прокладання фарватерів у мінних полях, участі у мінних постановках у дальній зоні від своїх баз.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...