Усе через росіян: США розмістять ядерну зброю у Великій Британії, - The Telegraph

На тлі зростання загрози з боку Росії Сполучені Штати уперше за 15 років планують розмістити ядерну зброю у Великій Британії. Про це повідомляє The Telegraph, передають Патріоти України.

Згідно з контрактами на закупівлю нового об'єкту на авіабазі RAF Лейкенхіт у графстві Суффолк, США мають намір розмістити на ній ядерні боєголовки.

Документи свідчать, що Пентагон також замовив нове обладнання для бази, в тому числі балістичні щити, призначені для захисту військовослужбовців від атак на "об'єкти високої цінності". Будівництво нового житлового комплексу для американських військовослужбовців, які працюють на об'єкті, розпочнеться в червні.

Очікується, що в RAF Лейкенхіт будуть розміщені гравітаційні бомби B61-12, які мають змінну потужність до 50 кілотонн - більш ніж втричі більшу, ніж потужність атомної бомби, скинутої на Хіросіму в 1945 році.

Повернення американської зброї до Великої Британії є частиною загальнонатовської програми розвитку і модернізації ядерних об'єктів у відповідь на посилення напруженості у відносинах з Кремлем після російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Росія заявила, що розміщення американської зброї в Британії розглядатиметься Москвою як "ескалація" і буде зустрінуте "компенсуючими контрзаходами".

Ця інформація з'явилася після попереджень про те, що країни НАТО повинні підготувати своїх громадян до війни з Росією протягом наступних 20 років.

Генерал сер Патрік Сандерс, глава британської армії, попередив, що в разі війни з Росією населення доведеться призивати на війну, оскільки армія занадто мала. Його коментарі змусили Даунінг-стріт виключити призов до армії.

У п'ятницю, 26 січня, Борис Джонсон підтримав заклик сера Патріка до створення громадянської армії, пообіцявши записатися до неї, якщо Великобританія вступить у війну з Росією. Міністр ВМС США Карлос дель Торо закликав Британію "переоцінити" чисельність своїх збройних сил.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Луганську знищили авіазавод і казарми з військовими. На ціль навели росіяни, - Снєгирьов

субота, 1 червень 2024, 7:15

В Луганську минулої ночі було дуже гучно. Сили оборони України вразили касетними боєприпасами Луганське вище військове авіаційне училище штурманів, а також авіаремонтний завод, який відновив свою роботу лише тиждень тому і про що гучно заявляли окупант...

Народні прикмети на 1 червня. Присвятіть вечір коханій людині

субота, 1 червень 2024, 7:05

1 червня в церковному календарі – день пам’яті святого мученика Юстина філософа і Києво-Печерського лікаря, преподобного Агапіта. За старим стилем у свято сьогодні згадують єпископа Іоанна Готського. Юстин Філософ був релігійним філософом, богословом, ...