"У Баканова є наказ не віддавати Чауса НАБУ. Але директор НАБУ Ситник розуміє, що Чаус - його золота карта. І відступати не буде", - політтехнолог Голобуцький

"У теперішньої української влади були факапи. Були епічні факапи. Були факапи міжнародного масштабу. Але історія з викраденням, а тоді зворотним... "вкраденням"? "віднайденням"? судді Чауса, здається, виведе факапи на новий, раніше недосяжний рівень", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Чаус - це вже спаскуджені стосунки цієї влади з Молдовою (але не України - що наокремо вже неодноразово встигла підкреслити президент Майя Санду). Це вже питання і "серйозне здивування" західних партнерів щодо дивних методів українських офіційних органів. А тепер це ще й конфлікт за того нещасного одного Чауса між СБУ і НАБУ.
Пишуть, що в Баканова наказ не віддавати Чауса НАБУ. Але директор НАБУ Ситник (в котрого теж факапів не бракує, один статус офіційного корупціонера чого вартий) розуміє, що Чаус - його золота карта. І відступати не буде. А ми всі пам'ятаємо, що НАБУ і персонально Ситник мають статус "священної корови" від наших західних партнерів. Суто тому, що ті сподіваються бодай за допомогою НАБУ якось почати скорочувати з астрономічних до більш приземлених масштабів українську корупцію.
Так, я в курсі, що за всіма скандалами вже мало хто пам'ятає, для чого створювалось НАБУ - що в теорії це мав бути такий спеціальний незалежний орган, котрий пачками би трусив і саджав крупних корупціонерів передусім з держслужбовців. Не склалось. Принаймні, з посадками (бо може когось і "трусили", але геть не для публіки). Тому суддя Чаус з банками грошей - це прекрасний момент для реабілітації НАБУ. Але ж СБУ...
Здається, найбільші ентузіасти вже відкрили тоталізатор: хто кого перший вкладе писком до ґрунту: НАБУ чи СБУ. І якщо конфлікт відомств дійсно дійде до отакого, то західні партнери, що лобіювали Ситника, однозначно втрутяться.
І отоді факап з Чаусом набуде вже епічних міжнародних масштабів. Причому буквально ж напередодні запланованої зустрічі Зеленського з Байденом, котрий і вимагає сприяння незалежності НАБУ! Якось перспективи тієї зустрічі стають чимдалі туманнішими...".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дістане Москву та Петербург: Український вбивця авіаносців, військових баз та мостів збільшить радіус дії до 1000 км - ЗМІ

вівторок, 16 квітень 2024, 8:38

Москві приготуватись: Україна збільшить далекобійність ракет "Нептун" до 1000 км і наростить їх виробництво в 10 разів

Війна та передова до кінця - то для бідних та "дурних": Як багаті та безсовісні "непридатні" прокладають собі шлях за кордон при потуранні можновладців, — ЗМІ (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 8:15

Цих мажорів не шукатимуть віськомативці. Журналістське розслідування вскрило один з наганебніших видів корупції в Україні під час війни. Чартер, Ferrari, Lamborghini, BMW, день народження на Ібіці, озеро Комо — це лише деякі зі складових однієї відпуст...