Відбулося випробування Мі-8 з ПТРК "Бар’єр-В"

Проведено черговий етап Державних спільних випробувань українського ПТРК «Бар’єр-В» з вертольота Мі-8МСБ-В.

Мі-8МСБ-В з ПТРК «Бар’єр-В». Вересень 2020. Фото: Генштаб ЗСУ

Випробування проводилися поблизу селища Гончарівське фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань та сертифікації озброєння і військової техніки разом з фахівцями підприємств вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Зазначається, що результат проведеного етапу випробувань позитивний. Нагадаємо, восени 2018-го року стало відомо про випробування вертольота типу Мі-8МСБ-В керованою ракетою Р-2В протитанкового ракетного комплексу «Бар’єр-В»

Для довідки: «Бар’єр-В» – протитанковий ракетний комплекс розробки київського КБ «Луч».

Він оснащується ракетою РК-2В.

Технічні характеристики:

• довжина пускового контейнера 1917 мм
• максимальна дальність стрільби становить 7500 метрів
• система наведення — автоматична по лазерному променю з телевізійно-тепловізіонним автосупроводженням цілі.

Використання цього ПТРК стало можливим завдяки модуля ПМ-ЛКТ розроблений ДП НВК «Фотоприлад», що входить до складу комплексу 524Р, який встановлено на борту вертольота Мі-8МСБ-В та у перспективі може встановлюватись на гелікоптери Мі-2 та Мі-24.

Комплекс 524Р – призначений для вирішення задач цілодобового огляду, виявлення, розпізнавання та автоматичного супроводу наземних та повітряних, рухомих та нерухомих цілей, а також для бойового застосування ракет РК-2В с борту вертольота. Комплекс керованого озброєння 524Р з ракетою РК-2В забезпечує дальність виявлення цілі типу танк до 10 км, а сама ракета здатна вражати цілі на дальності до 7,5 км.

2017 року впродовж 10-14 липня на аеродромі «Вознесенськ» та на полігоні «Широкий Лан» був проведений перший етап льотних випробувань з успішними пусками ракет по цілях імітуючих танк, ДОТ противника. Всі посадові особи, включно з Міністром оборони та Начальником Генерального штабу поставили свої підписи на документі, відповідно до якого буде відбуватись порядок робіт по проведенню державних випробувань та поставку на озброєння цього виробу. Очікується, що до кінця цього року комплекс 524Р буде прийнятий на озброєння української армії.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...