Відважні янкі прагнуть розділити з українцями перемогу над недоімперією зла: Екіпаж авіаносця США "Джордж Буш" готується до війни з Росією

Нещодавно колишній директор ЦРУ генерал США Девід Петреус припустив можливість участі американських військ у війні на боці України. І ось днями екіпаж авіаносця США USS George H. W. Bush (CVN-77) заявив, що готовий вступити в бій із росією, якщо надійде наказ, однак їхня місія полягає у стримуванні загроз і запобіганні ескалації. Про це командування авіаносця повідомило виданню Sky News.

«За останні кілька днів літаки F-18 з авіаносця на півдні Європи пролетіли аж до Литви й Польщі на східному краю Альянсу, поблизу росії, діючи разом з військовими літаками інших країн НАТО, військовими кораблями та сухопутними військами НАТО», — йдеться у публікації.

Командувач авіаносної ударної групи сказав Sky News, що його послання росії полягає в тому, що його підлеглі, чоловіки й жінки, «готові до будь-якої місії».

«Ми хочемо миру — цього хочуть усі, — сказав контрадмірал Денніс Велес, виступаючи в ангарі на борту корабля, який вміщує понад 70 літаків, гелікоптерів та інших літальних апаратів. — Ми хочемо, щоб війна в Україні закінчилася, щоб повернути стабільність в регіон і мати мирну і стабільну Європу — але що стосується нас, ми готові».

Відповідаючи на запитання, чи означає це, що він готовий до війни, якщо це буде необхідно, адмірал сказав: «Цей корабель, ця ударна група, наші союзники — ми готові до всього. Ми демонструємо це кожного дня».

Щонайменше два російські військові кораблі спостерігали за навчаннями, які є частиною низки заходів НАТО, з безпечної відстані, так само як і російські літаки.

«Ми їх бачили», — сказав контрадмірал Велес, виступаючи 25 жовтня, коли ударна група авіаносця і кораблів супроводу проходила через Адріатичне море біля берегів Італії.

Щодо того, що було сказано росіянам, він відповів: «Нічого… Вони мають таке ж право, як і ми, діяти в міжнародних водах, тому ми просто дотримуємося міжнародного права і правил дорожнього руху».

Зараз авіаносець США перебуває у водах Південної Європи, беручи участь у відносно новій серії навчань НАТО під назвою «Нептун». Вони дадуть змогу союзникам діяти «швидше, гнучкіше і динамічніше в тестуванні можливостей своїх морських, повітряних і наземних сил».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...