Владі потрібно продемонструвати успіхи у боротьбі з корупцією: Обшуки у Коломойського, Авакова, податковій та на митниці. Що планує офіс Зеленського

Андрій Миселюк
Обшуки у перший день лютого пройшли одразу у кількох посадовців та держслужбовців, олігарха Ігоря Коломойського, ексміністра Арсена Авакова. Так Офіс президента Володимира Зеленського намагається показати Заходу, що йде боротьба з корупцією.

Однак роблять це так, щоб не чіпати тих, хто важливий Банковій. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Миселюк.

"Спонукає до цих обшуків владу масштабне розслідування США щодо використання допомоги Заходу. Українській владі потрібно продемонструвати, що йде боротьба зі зловживаннями. І публічно назвати тих, хто несе відповідальність. Однак, для Банкової важливо не чіпати тих, хто системно важливий для вертикалі влади. Займаються тими, хто або вже був у владі або тими, щодо кого є питання у Штатів. Це Ігор Коломойський, наприклад. Він зараз зручний персонаж для проведення обшуків", – говорить Миселюк.

Ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков дозволяв собі висловлюватися проти влади, пояснює політолог.

"Припускаю, що владі це не подобалося. До того ж, він зараз не є ключовою фігурою Офіса президента. Тому він опинився під прицілом. Щодо звільнення у податковій Києва, – ми пам'ятаємо запеклі конфлікти між Банковою та мером столиці. І вони нікуди не зникли. І це зараз продовжується. Митниця – це також місце для зловживань. Але можливо, що хтось хоче зайняти собі місце", – додає Миселюк.

Крім звільнень, очікувати гучних справ не варто, вважає політолог.

"Розслідування можуть потягнути за собою купу інших ниточок, які владі не дуже хочеться чіпати. Тому це просто акція – показати Заходу, що боротьба з корупцією відбувається", – уточнює Миселюк.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...