"Володимир-миротворець": Портников побачив схожість між Зеленським і Леніним

Саме готовністю вийти з Першої світової війни більшовики відрізнялися практично від усіх інших політичних партій тодішньої Росії.

Українці, які повністю довірили долю держави Володимиру Зеленському, схожі на людей, які свого часу привели до влади Володимира Леніна. З огляду на це, громадянам нашої країни потрібно винести особливий урок з періоду зародження радянського режиму. Про це написав на своєму Telegram-каналі український журналіст, публіцист Віталій Портников, передають Патріоти України.

"150-річчя з дня народження Володимира Леніна, як і слід було очікувати, з більшим інтересом згадали в Росії, ніж в Україні. А даремно. Ленін – це завжди урок. Він захопив владу, обіцяючи співвітчизникам мир. Декретъ в мирѣ – це був перший декрет радянської влади. Саме готовністю вийти з Першої світової війни більшовики відрізнялися практично від усіх інших політичних партій тодішньої Росії", – написав він.

У підсумку, нагадав Портников, вони виконали свою обіцянку, вийшовши з коаліції з Великобританією і Францією і підписавши Брестський мир з Німеччиною. Але в підсумку замість миру суспільство отримало громадянську війну.

"Таку виснажливу, що нещасні жителі колишньої Російської імперії забули про Велику війну, з якої вони так прагнули вийти. "Іспанка", тиф, Голодомор, сталінські репресії... Неможливо навіть порівняти кількість жертв 1914-1918 років і кількість жертв 1918-1941. Але найважливіше, що в той же 1941 більшовикам, незважаючи на всі їхні небажання, довелося знову воювати з Німеччиною і повертатися до союзу з Великобританією і Францією", – зазначив журналіст.

"А через сто років після Брестського миру нащадки тих, хто повірив в декрети Володимира Леніна, знову повірять в те, що "потрібно просто перестати стріляти" і проголосують за іншого Володимира-миротворця. І мотузка невідворотного розвитку трагічних подій знову почне стискатися на українській шиї", – провів він парраллель із сучасною історією України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Згадали про цікавий нюанс: У Бундестазі заявили, що введення в Україну військ однієї країни НАТО не означатиме залучення у війну всього Альянсу

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:45

Розміщення наземних військ однієї з країн НАТО в Україні не зробить автоматично всі інші країни Альянсу сторонами конфлікту, свідчать дані аналізу дослідницької служби нижньої палати німецького Бундестагу. Про це пише DPA в п’ятницю, 29 березня, переда...

Марш на Харків в травні! Українцям підсунули страшну інформацію. Спецслужби РФ почали операцію - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:40

Російське військове командування сподівається знайти достатні ресурси (300 тис. мобілізованих) для проведення наступальної операції на Харків, пише Інститут вивчення війни. Схожі повідомлення просувають й інші джерела. Політолог та військовий аналітик ...