Ворог продовжує активізацію наступальних дій у прикордонні Харківщини. Оборонці зіткнулись з численними труднощами, незважаючи, що був час розгорнути оборону як слід, - Deep State

Ситуація на Харківщині продовжує ускладнюватися. Мапа DeepStateUA

Росіяни заводять поступово на українську територію все більше сил.

Ворог активізувався на кордоні Харківщини. Про це повідомляє аналітичний канал Deep State.

  • Район н.п. Липці: росіяни фактично зайняли села Стрілеча-Красне-Пильна-Борисівка, вони переходять в червону зону. Кацапи намагаються закріплятися в населених пунктах Мороховець-Олійникове-Лук'янці-Зелене. Тривають бої за Глибоке, яке є останнім населеним пунктом перед основною задачею в тому районі для росіян — зайняти Липці.
  • Район н.п. Вовчанськ: кацапи зайняли населений пункт Плетенівка та рухають в бік Вовчанська. Намагаються закріпитися в селах Огірцеве-Гатище-Стариця-Бугруватка. Біля останніх двох сьогодні було помічено велику кількість піхоти, тривають бої. Росіяни підібралися до північних околиць міста Вовчанськ, намагаються закріпитися, також тривають бої. Наші бійці зустрічають ворога вогнем.

"Ситуація продовжує ускладнюватися. Ворог заводить поступово на українську територію все більше сил, безперервно заходить піхота, просувається групами до населених пунктів і намагається там закріплятися, насичуватися і продовжувати рух", - йдеться у повідомленні.

На підтримці працює техніка в невеликій кількості, артилерія, авіація, а також присутня велика активність БПЛА і РЕБ.

"Сили Оборони намагаються зупинити ворога, наносять ураження. Необхідно приділити більше уваги цьому регіону і нарешті налагодити комунікацію або ворог матиме ще більший успіх, що призведе до дуже негативних наслідків. Хоч і головна задача ворога — відведення уваги з інших ділянок, але без введення резервів ситуація може стати вкрай жахливою. Ворог це розуміє і теперішня ситуація все більше змушує Сили Оборони встрягати в цьому районі", - розмірковують аналітики.

Зауважимо, що вранці 10 травня 2024 року росіяни пішли у наступ на державному кордоні на північ від Харкова.

У зв'язку з інтенсивним обстрілом з боку противника у Вовчанську та прилеглих селах розпочали евакуацію місцевого населення.

Військовий Денис Ярославський, коментуючи наступ РФ на Харківщині, заявив, що є багато питань до тих, хто залишив позиції і до фортифікаційних споруд.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...