"Все кажуть прямо в очі, але ввічливо": Чим канадська культура поведінки на роботі відрізняється від української, - блогер

Канадці прямі і відкриті: і коли треба похвалити чи зробити комплімент, і коли треба насварити чи зробити зауваження.

Канадці дуже цінують прямоту та чесність. Ілюстрація: соцмережі.

"Хочете працювати? Треба знати канадську культуру поведінки на роботі. Чим вона відрізняється? Країна емігрантів, яка увібрала в себе трохи культури і правил поведінки кожної нації і виробила якісь свої універсальні. Багато надруковано довідників і порад на цю тему. Ось, що сподобалось мені", - пише українська емігрантка Олександра Журавльова на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Канадці прямі і відкриті: і коли треба похвалити чи зробити комплімент, і коли треба насварити чи зробити зауваження. Вони ніколи не обговорюватимуть один одного за плечима, а скажуть все прямо в очі. Правда це роблять в дуже культурній і вихованій формі – "сендвіч" називається. Приємне+неприємне+приємне. "Ти чудово виглядаєш, але поглянь на годинник, ти 10 хв спізнився. З твоїм вмінням все планувати я вірю, що це більше не повториться". Ну як вам така форма зробити зауваження за спізнення?

Дуже цінують вміння організовувати себе. Тайм-менеджмент – це обов'язкова риса в вашому резюме. Не спізнюватися! Якщо на 9 ранку, то не на 9.05. І що цікаво, якщо робочий день до 4.30, то не до 4.40. Прийти на півгодини раніше, на 5 хв пізніше, чи затриматись на роботі хоч на 10 хв – свідчить про те, що ви не вмієте розплановувати свій час. А ще в канцелярському магазині щоденників, планерів і записників вдвоє більше, ніж звичайних зошитів.

Вимагають самостійності і ініціативності у вашій роботі. Кожен має свої обов'язки і сам їх виконує. Якщо ви не знаєте, що робити і як робити, то спочатку шукаєте самостійно шляхи, пробуєте все, що можете, навіть помиляючись, а вже потім просите допомоги і пояснень. Вас обов'язково запитають: "А що ти сам спробував щоб це виконати?" У відповідь хочуть почути про всі ваші спроби і помилки.

Рекомендують вести облік своїх досягнень: що зробив і дата. І підбивають підсумки вашої роботи щоквартально, тобто раз на три місяці є шанс отримати надбавку до зарплати. Таким чином стимулюють працювати постійно, а не пожвавлюватись і починати бігати і "досягати" в листопаді- грудні чи раз на 5 років перед черговою атестацією.

Розмовляйте на робочому місці англійською (чи французькою), навіть якщо ви обоє з України. Наодинці будь ласка, говоріть українською, в присутності людей – ні! Поважають всі мови, але розмовляти на роботі іншою від державної може розцінюватись, як те, що ви обговорюєте колег, а при їхній прямоті і відкритості це не припустимо. Або ж можна попасти в незручну ситуацію, хтось з оточуючих може розуміти вашу мову.

Це багатонаціональна країна, де до всіх ставляться однаково. Європеєць такий же рівноправний, як азіат чи виходець з Африки. До працівника на рецепції і головного менеджера ставляться з однаковою повагою. Рівність у звертаннях, похвалах і зауваженнях, прийомі на роботу, обійманні високих посад.

В англійській мові немає займенника ви, тому до всіх звертаються на ти і по імені. Містер Сміт чи Доктор Браун є лише до першого знайомства, а потім представляють себе Джордж чи Джені і зазвичай називають один одного по імені. Так само і в листуванні: перший лист може бути доволі офіційним, а в наступних вже пишуть "привіт". Ніяких по-батькові і ви, свою повагу виражають ставленням і словами".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...