Ви будете здивововані: Лікар назвав вагому причину зробити каву частиною щоденного раціону

Як можна захистити печінку за допомогою кави. Дізнайтеся, як кава впливає на здоров’я печінки - і скільки ви повинні її пити. Чому напій без кофеїну в цьому випадку "не працює".

Кава - один з найпопулярніших напоїв у світі. Багато хто саме з нього починає свій день, отримуючи заряд бадьорості та енергії. Виявляється, є ще одна вагома причина зробити каву частиною щоденного раціону: здоров'я печінки. У інтернет-виданні Cleveland Clinic лікар-гепатолог Джаміль Вакім-Флемінг пояснив, що на сьогоднішній день існує вже чимало досліджень, які довели користь кави для печінки, інформують Патріоти України.

"Особливо кава корисна при неалкогольній жировій хворобі печінки (НЖБП)", - розповів медик.

Це захворювання характеризується накопиченням в клітинах печінки зайвого жиру і зазвичай розвивається у людей із зайвою вагою, діабетом або високим рівнем холестерину в крові. Згодом воно може привести до появи цирозу, який, в свою чергу, є головним фактором розвитку раку печінки або печінкової недостатності.

Але дослідження показують, що люди, які п'ють багато кави, мають більш низький ризик розвитку неалкогольної жирової хвороби печінки. Згідно з висновками вчених, кава також корисна для людей з гепатитом С.

У тих, хто вже страждає від НЖБП, регулярне вживання кави знижує ймовірність розвитку цирозу. А серед людей з цирозом кави значно скорочує ризик смерті від хвороби. Однак вчені відзначають, що користь приносить тільки звичайна каву, напій без кофеїну в цьому випадку "не працює".

Щоб отримати з кави максимум користі для здоров'я, рекомендується дотримуватися норми її споживання.

"Ми рекомендуємо не менше трьох чашок в день, щоб запобігти проблемам з печінкою", - говорить доктор Вакім-Флемінг.
"При гепатиті або жировій хворобі кількість напою можна збільшити до чотирьох або навіть п'яти чашок", - додав він.

Однак правило не діє для людей, які мають проблеми з серцем, судинами або мають нерегулярний пульс (аритмію). У цьому випадку спочатку краще проконсультуватися зі своїм лікарем, зазначив доктор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Замість сина - футляр від ордена: Як в Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...