Виродження московсько-комуністичної імперії: Як у СРСР процвітали побутові крадіжки (фотофакти)

"Несуни" в піздньому СРСР було явище багатомільйонне - хто де працював, той то і мав, як казали тоді

Дрібні побутові крадіжки в часи СРСР були звичайною справою. Вони настільки стали звичними, що навіть не вважалися злочином, а ледве не обов'язковою чеснотою. Міф про довірливі стосунки між людьми не виправданий, адже наживалися вони один на одному, пише у своєму блозі журналіст Максим Мирович, зазначають Патріоти України.

"Чому так відбувалося? По-перше, від загальної бідності, рівно розмазаної по всіх верствах суспільства. По-друге - через загальний дефіцит необхідних товарів і послуг. Прокладки для сантехніки завжди були у "свого" слюсаря (які той поцупив десь на складі), потрібні запчастини для автомобіля (яких не було в автомагазинах) дивом перебували у "свого" автомеханіка. Можна сказати, що така "низова корупція" є практично неминучою в бідних країнах, при цьому всередині самого суспільства вона не вважається чимось непристойним - люди просто виживають як вміють", - пояснює Мирович.

Що саме та як крали в СРСР, детально розповідаємо у галереї.

"Загалом, як бачите, "чесні радянські громадяни" були не такими вже чесними - в СРСР існувало досить масове побутове злодійство, яким були пронизані всі верстви суспільства. Чи можна звинувачувати в цьому радянських громадян? І так, і ні - чималу частку відповідальності я б поклав на саму совкову систему, яка тотальної убогістю і дефіцитом змушувала людей якось виживати і крутитися", - наголошує журналіст.



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...