За словами Пєскова, темою зустрічі Путіна і Зеленського можуть бути тільки якісь "двосторонні відносини", - політтехнолог Голобуцький

"Окремі джерела пишуть, нібито в Кремлі непрямо підтвердили, що зустріч Зеленського й Путіна "пропрацьовується", однак там точно не йтиметься про тему окупованого Донбасу. За словами прессекретаря Путіна Пєскова, темою зустрічі можуть бути тільки якісь "двосторонні відносини", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Як ці "двосторонні відносини" окупанта з окупованими уявляє собі Зеленський - оцінити неможливо. Це якщо опустити момент з тим, що навіть стандартні дипломатичні відносини варто було давно розірвати. "Наші громадяни там на заробітках, їхні інтереси треба захищати" - взагалі не аргумент. Для цього в міжнародній правовій практиці давно продумано і навіть нормативно усталено кілька цілком робочих інструментів "захисту інтересів громадян". Якщо Чехія може - котрій тільки склади підірвали, не йдеться навіть про кілька жертв, не те що про кількадесят чи кількасот, то й Україна мусить, бо більше 13-х тисяч вбитих якраз аргумент для розриву дипстосунків. Це для тих, кому замало анексованого Криму, відтяганого Азову й Керченської протоки, Кримського мосту, нападів на український флот тощо. Це ми ще проблеми діаспори кримських татар лишили Ердогану і основній частині їхнього народу на півночі Туреччини.
Та й в принципі Зеленський ставить себе в дуже невигідну позицію від початку. Бо всіма силами домагатись зустрічі з президентом США - це нормально і виправдано, бо це союзник, це джерело військової, фінансової, технічної, політичної та іншої підтримки, це заради стратегічної вигоди України. Ну і, кінець кінцем, така зустріч однозначно буде продуктивною - тобто, Україна матиме з того користь в будь-якому випадку, навіть якщо суто політичну (хоча "мінімальний пакет" зазвичай включає ще й посилення проукраїнського лобі в Конгресі - тобто, ще бодай щіпку котрихось додаткових ніштяків для нас).
А от випрошувати зустріч з Путіним, з лідером держави-агресора, котрий розв'язав війну, котрий прямо зараз роздає паспорти РФ на окупованих територіях, котрий прямо зараз заохочує державну пропаганду і офіційних осіб до заяв щодо завоювання ще більших територій України... Для чого? Заздалегідь же відомо, що жодної вигоди для нас Путін не дасть. А якщо раптом видасть щось таке, здалеку схоже на вигоду, то це означатиме величезні борги перед Росією зі здачею державного суверенітету в недалекій перспективі. Власне, як це було з трьома мільярдами Януковича.
Ба гірше. Прямо зараз сенатори їхньої Ґосдуми (і навіть не один Жиріновський) відверто, в прямому ефірі, на багатомільйонну аудиторію обпльовують і Україну як державу, і Зеленського як президента та особистість. "Вони державне сміття. Як сміття, на вулиці, так і Україна, ні цивілізації, нічого. Вона тільки заважає нормальним. Нема України - різко поліпшуються відносини Росії з Європою, Росії з Америкою". Публічна заява сенатора, а не п'яна маячня на кухні десь. Після такого точно нормальний президент не випрошує "діалогу" чи "зустрічі в будь-якому місті, місці і в будь-який час".
Вони на центральному телебаченні за участі офіційних осіб, а не тільки офіційних пропагандистів Кремля, щодня обговорюють найкращі напрями штурму наших кордонів і які області краще завойовувати одразу, а які потім. На цьому тлі заяви президента України про бажання діалогу, а тим більше зустрічі (котра не дасть нічого, зате забере багато чого) - це принизливо.
Плюс тут один: в Зеленського і ОП є можливість в будь-який момент стати в горду позу, відреагувати на будь-яку зі щоденних образ на нашу адресу, і послати Кремль лісом, "за таких умов ми вважаємо діалог не на часі і без перспектив корисних здобутків для нашої держави". Ну і повноцінно розвернутись до Байдена".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...