Захисники України застосувують дрони-камікадзе з РКГ-3 (відео)

Саморобний "дрон-камікадзе" з бойовою частиною у вигляді РКГ-3 українських військових. Жовтень 2022. Україна. Кадр з відео батальйону «Стугна».

Українські військові розробили «дрони-камікадзе», які мають бойову частину з переробленої гранати РКГ-3.

Кадри з застосуванням цих дронів показали бійці батальйону «Стугна».

Спочатку військові провели розвідку російських позицій, потім підготували дрон до атаки та завдали удару по російській позиції.

«Аеророзвідники “Стугни” відтепер мають змогу самотужки нищити техніку, укріплення та живу силу ворога – все завдяки дронам-камікадзе українського виробництва», – розповідають бійці.

Саморобний «дрони-камікадзе» складається з квадрокоптера та оснащений зарядом вибухової речовини.

Бойова частина зроблена з переробленої ручної кумулятивної гранати РКГ-3, руків’я гранати було видалено.

Пульт керування саморобним дроном-камікадзе українських військових. Жовтень 2022. Україна. Кадр з відео батальйону «Стугна»

Пульт керування саморобним дроном-камікадзе українських військових. Жовтень 2022. Україна. Кадр з відео батальйону «Стугна»

Військові заявляють, що такий пристрій у вмілих руках пілотів здатен залетіти прямо в російський бліндаж.

РКГ-3 призначена для ураження танків, самохідних установок та інших броньованих машин, а також для руйнування оборонних споруд.

Раніше українські військові намагалися скидати з БПЛА ці гранати на противника, а не прямо їх застосовувати як бойову частину ударного дрона.

Граната РКГ-3

Також в Україні існує альтернатива саморобним вибуховим пристроям у вигляді некерованих боєприпасів РКГ-1600, які створені на підприємстві «Завод Маяк».

Потужність кумулятивної РКГ-1600 здатна знешкодити легкоброньований об’єкт атакою зверху.

Українські некеровані боєприпаси РКГ-1600. 2021 рік. Фото: «Завод Маяк»

РКГ-1600 може завдавати пошкодження опорним пунктам, бліндаж та іншим підземним укріпленням завдяки потужній кумулятивній силі, яка пробиває насип з її бетонними або дерев’яними елементами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...