Залужний санкціонував операцію з викрадення російського літака, за яку судять Червінського, - Бутусов

Головний редактор Цензор.нет журналіст Юрій Бутусов стверджує, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний давав дозвіл на проведення операції з викрадення російського літака, за яку тепер судять ексрозвідника Романа Червінського. Про це Бутусов сказав в інтерв'ю, передають Патріоти України.

«Матеріали кримінального провадження, які були оприлюднені адвокатом, покази свідків, тобто командирів Червінського (генерал-майор Віктор Ганущак, полковник Юрій Семенюк), [доводять], що операція була санкціонована. У показаннях Ганущака йдеться, що була санкціонована головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним», — розповів журналіст.

Він вважає, що виконавці операції не змогли б реалізувати її без дозволу. «Хотів би звернути увагу на закон України Про сили спеціальних операцій: у них є повноваження на проведення такого роду розвідувальних операцій? Тому я не зовсім розумію, яким чином на аеродромі Канатове ["несанкціоновано"] діяла ціла група військовослужбовців ССО, включно з розрахунком переносного зенітно-ракетного комплексу, згідно з бойовим розпорядженням, яке виписано командуванням ССО, згідно санкції головнокомандувача ЗСУ і безпосередньо начальника, генерал-майора. Після того з цієї великої групи людей вибирають одного виконавця і говорять: „А ви перевищили службові повноваження, ми закриваємо вас на 60 діб під арешт“. І пред’являють підозру не в тому, що загинула людина, а в перевищенні службових повноважень. Але в інформаційному повідомленні говорять: через нього загинула людина», — додає він.

Бутусов вважає, що справа проти Червінського замовна і може бути помстою за його інтерв'ю щодо Вагнергейту.

«Думаю, це дійсно якась помста, найімовірніше, за Вагнергейт. Але у цьому випадку абсолютно жодних правових перспектив у цієї справи просто не існує», — сказав журналіст в інтерв'ю.

Справа Червінського: що відомо

Колишнього співробітника ГУР МО Романа Червінського затримали й зараз судять за підозрою у перевищенні влади або службових повноважень через масований удар РФ по аеродрому Канатове в Кіровоградській області.

Торік Червінський брав участь у підготовці операції з вербування перебіжчика, який мав би перегнати в Україну російський винищувач. Але, за версією слідства, «операція» проходила без погодження з державними органами й всупереч зауваженням СБУ, а сама вона стала причиною обстрілу аеродрому, внаслідок якого загинув командир частини і ще 17 захисників дістали поранення.

25 квітня Червінському обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права внесення застави.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...