Запит був від Росії, Україна погодилася: У Туреччині поділилися подробицями щодо обміну Медведчука

У Туреччині розкрили деталі того, як відбувся обмін полоненими між Україною й Росією у вересні-2022, під час якого проросійського політика з "ОПЗЖ" Віктора Медведчука обміняли на українських командирів "Азова". Переговори про це провели в Анкарі. Невідомою раніше інформацією поділилася газета Hürriyet, передають Патріоти України. .

Вона назвала обмін, який був здійснений за посередництва Туреччини, однією з найяскравіших подій 2022 року. Журналісти стверджують, що запит на обмін надходив від російської сторони. Коли представники України погодилися, переговори відбулися в Анкарі на базі Національної розвідувальної організації Туреччини та "зайняли деякий час".

У "день X" літаки з РФ та України один за одним сіли в аеропорту Анкари "Есенбога". "Незвичайні речі відбуваються у звичайних місцях, щоб не привертати уваги", – сказало високопоставлене джерело, ім'я якого видання не розкрило.

Журналісти написали, що обмін полоненими був як у кіно. На борту одного повітряного судна був Медведчук, другого – п'ять керівників батальйону "Азов". Під наглядом співробітників турецької розвідки до російського літака увійшли українські офіційні особи, а до українського – російські. Вони перевірили особу пасажирів, стан їхнього здоров'я.

Усе пройшло "без будь-яких проблем", йдеться у статті. Росіяни заздалегідь висунули умову, щоб українські військовослужбовці залишилися на території Туреччини, Україна прийняла це. "Відтоді командири батальйону "Азов" – гості Туреччини", – заявили в Hürriyet. У газеті додали, що жодна із сторін не порушила угоду.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...