Злий Одесит розкрив несподівані подробиці про атаковані у Севастополі кораблі РФ

Стало відомо, які саме російські кораблі Чорноморського флоту були уражені 29 жовтня у тимчасово окупованому Севастополі. Про декілька з них детально розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко (Злий Одесит), передають Патріоти України.

За його словами, можна говорити про серйозні пошкодження фрегата проекту 11356р "Адмірал Макаров" та морського тральщика проекту 266м, шифр "Аквамарин-М" – "Іван Голубець".

Коваленко зазначив, що "Адмірал Макаров" – носій 8 крилатих ракет "Калібр": "Не один раз обстрілював територію України даним озброєнням".

А тральщик "Аквамарин-М" – "Іван Голубець". брав безпосередню участь у мінуванні виключної економічної зони України, тим самим блокуючи судноплавство, зазначив експерт: "У будь-якому випадку, у результаті сьогоднішнього інциденту був пошкоджений не просто морський тральщик, а повноцінний військовий злочинець, який несе повну відповідальність за продовольчу кризу, як і інші кораблі Чорноморської флотилії РФ".

Фрегат "Адмірал Макаров" проекту 11356р

Як зазначив Коваленко, у 2014 році, коли Росія вторглася в Україну, були припинені поставки ряду комплектуючих російським кораблебудівникам. Одною з таких була газотурбінна корабельна установка М7Н2.

"Фактично, Україна своїми санкціями унеможливила подальшу реалізацію перспективного проекту 11356 для ВМФ РФ, а зараз ми і зовсім можемо спостерігати, як цей проект множиться на нуль, діями якихось непізнаних надводних об'єктів! Адже в складі ВМФ РФ таких фрегатів всього три, і будувати нові вони не можуть. Хоча, помилка, не три, а тепер вже два. Адже поки фрегат на ремонті, він не в складі. А скільки триватиме ремонт і чи підлягає він йому взагалі – це ще більш цікаве Питання, відповідь на яке ми теж дуже скоро дізнаємося", – розповів експерт.

Морський тральщик "Аквамарин-М" – "Іван Голубець" проекту 266м

За інформацією оглядача, цей корабель був введений до складу флоту в 1973 році. У складі ж Чорноморської флотилії РФ таких кораблів всього чотири, і будувати подібні більше не можуть.

"Пошкодження, отримані "Іваном Голубцем" від якогось непізнаного надводного засобу, ще будуть уточняться. Але той факт, що він потребує ремонту, – незаперечний", – додав Коваленко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Розгром командного пункту в Бахмуті: Українські військові ліквідували топокупанта (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:07

У Росії почали визнавати втрати офіцерського складу внаслідок руйнівного удару ЗСУ по командному пункті окупантів у захопленому Бахмуті Донецької області, зазначають Патріоти України. Як повідомив офіцер ЗСУ, військовий блогер, який відстежує втрати РФ...

"Небесна благодать зійде на воїнів": У сторічному пророцтві старця Ігнатія знайшли слова про перемогу України

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:55

Пророцтво старця Ігнатія було зроблено сто років тому, але саме зараз його слова про долю України стали дуже важливими - він напророкував перемогу Україні. Про це йдеться у відеоролику на Youtube-каналі "Український молитовник", передають Патріоти Укра...