Злий Одесит розповів, чи загрожує його місту російський десант та що окупантам потрібно для успішної операції

Одесі не загрожує російський десант, оскільки супротивник не зможе реалізувати таку операцію з низки причин. Для здійснення десантної операції противнику необхідна авіаційна та артилерійська підтримка, а він не може її забезпечити, поділився думкою військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко (Злий Одесит) в Telegram, передають Патріоти України.

"Про російський десант на Одесу... Так, Одеса для російських окупантів відігравала і продовжує, в їхніх маніакальних планах, відігравати важливу стратегічну роль у замиканні сухопутного коридору на Придністров'я, але реалізувати цей сценарій вони не могли і не зможуть з цілої низки причин...", - зазначив експерт.

За його словами, для того, щоб була масована артилерійська підтримка десанту з суші, необхідно мати успіхи під час сухопутної операції, а супротивникам не вдалося взяти під контроль Миколаїв і Херсон, а без повного контролю над цими обласними центрами їм не вдасться розгорнути сухопутний наступ на Одесу.

"...Десантування РОВ (російських окупаційних військ - Ред.) в Одесі має як мінімум мати два фактори підтримки. Авіаційне, а також артилерійське. Перший здійснюється наявністю великої кількості авіації в повітрі, над зоною висадки десанту і ударах по позиціях і укріпрайонах противника... а другий можливий при наданні артилерійського впливу на місто з суші, тобто, завдяки успішній сухопутній операції або за допомогою морської артилерії", - зазначив оглядач.

Коваленко стверджує, що у супротивників немає шансів реалізувати ні перший, ні другий фактор. "ППО в Одесі нівелює авіаційну компоненту в повітряному просторі півдня України, а сухопутна компонента... вище написав ... Ну, і крім усього вищевикладеного, не забуваємо про ПКРК "Нептун" (українська протикорабельна крилата ракета - Ред.) і Harpoon (американська протикорабельна крилата ракета - Ред.), які і без усього перерахованого вище однією тільки своєю присутністю нівелюють десантну рефлексію окупантів", - підкреслив експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...

Потрібно оприлюднити списки тих, хто виїхав за кордон і не повернувся без належних підстав, та ввести для них 10-кратний довічний військовий збір, - Юрій Луценко

понеділок, 29 квітень 2024, 0:15

"Про ухилянтів. Сьогодні повернувся від своїх із фронту. Ситуація критична. І не тільки через нестачу зброї. Некомплект у військах - величезна проблема. Тому жодного доброго слова про ухилянтів не можу сказати", - пише політик та громадський діяч Юрій ...