90 мільярдів євро на рік: У Кабміні озвучили профіт від набуття Україною статуса кандидата ЄС

Київ може розраховувати на 90 мільярдів євро фінансової допомоги на рік протягом 2-2,5 років.

Статус кандидата у члени Європейського Союзу відкриває Україні доступ до програм фінансової допомоги та підтримки загальним обсягом 14 мільярдів євро. Про це розповів радник прем'єр-міністра Кирило Криволап в ефірі телемарафону в суботу, 25 червня, передають Патріоти України.

"Україна може розраховувати на 90 мільярдів євро на рік міжнародної допомоги протягом 2-2,5 років", - уточнив він із посиланням на аналогічні практики для інших країн зі схожими обставинами та обсягами ВВП.

Крім того, зазначив Криволап, Україна також матиме доступ до структурних фондів ЄС. "Зараз розробляється платформа із системою фондів Євросоюзу, яка нам замінить структурні фонди, що очікуються років через 5-7", - повідомив політик.

Раніше в Кабміні заявили, що відкриття переговорних процедур щодо членства України в ЄС очікується на початку наступного року. Приблизний термін вступу України до Євросоюзу - 2029 рік.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...