Аналог турецького "Байрактара": Через рік в Україні може з’явитися свій ударний безпілотник

Особливість українського перспективного безпілотника полягає в тому, що КБ “Луч” можуть ідеально адаптувати його під свої розробки.

Ігор Фоменко. Фото: Гордон.

Голова Державного концерну “Укроборонпром” Ігор Фоменко заявив, що вже через рік ЗСУ можуть отримати український ударний безпілотник. Про це Фоменко розповів у інтерв’ю, передають Патріоти України.

“Безпілотник “Сокіл-300″, який вже КБ ”Луч” показав. Це аналог того ж турецького “Байрактара”. При наявності фінансування через рік він може вже бути прийнятий на озброєння”, – сказав він.

За словами Фоменка, особливість українського перспективного безпілотника полягає в тому, що КБ “Луч” можуть ідеально адаптувати його під свої розробки. Також глава “Укроборонпрому” розповів про можливе виробництво турецьких ударних безпілотників в Україні. За його словами, для цього потрібно ще вирішити певні завдання.

“Це необхідність визначитися з потребою силових відомств України в безпілотниках, з підприємством, яке буде виробляти вузли і агрегати і їх збирати, зі ступенем локалізації”, – пояснив він.
Джерело: РБК-Україна

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...

Яка категорія українців може достроково вийти на пенсію і отримувати виплати - пояснення

понеділок, 29 квітень 2024, 8:52

В Україні певна категорія громадян може вийти на пенсію достроково. Перелік осіб, які мають на це право та умови призначення таких пенсій визначено статтею 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Про це розповіли у Пе...