Автожир для аграріїв створили українські інженери

Вартість “Сапфіру” становить $40 тис. без обладнання та $50 тис. з обладнанням для обробки полів.

Компанія “Гіропракт” на виставці AgroComplex 2019 показала свою розробку — гвинтокрилий літальний апарат Сапфір. Для створення підіймальної сили “Сапфір” використовує несучий гвинт — ротор, що вільно обертається в режимі авторотації, передають Патріоти України з посиланням на Tractorist.ua.

Такий автожир літає на принципі авторотації — перед польотом він розкручується, потім цей ротор вимикається і вже за рахунок того, що задній гвинт штовхає основний верхній ротор, набирає обертів і починає підійматися. Щоб летіти, автожиру достатньо або рухатися вперед, або знижуватися.

Літальний апарат “Сапфір” призначений для огляду і контролю сільськогосподарських угідь, біозахисту рослин, моніторингу доріг і комунікацій.

Ємності баку «Сапфіра» вистачає щоб обробити 35 га при витраті рідких добрив 5 л/га. За годину апарат може обробити понад 100 га.

"На представленому автожирі встановлений автомобільний двигун, який був перероблений в авіаційний. Ми використали головку циліндрів і циліндри, а все інше повністю перероблювалося. Також наша компанія може встановити авіаційні двигуни Rotax і WellPower", — пояснив пілот-інструктор фірми «Гіропракт» Владислав Богославський.

Вартість “Сапфіру” становить $40 тис. без обладнання та $50 тис. з обладнанням для обробки полів.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...