Банки Китаю завдали чергового удару по Росії: Ось які нові обмеження запровадили

Китайські банки відмовляються опрацьовувати платежі за товари, які можуть потрапити до Росії через треті країни. Для цього вони вимагають підтвердити, що товар, що закуповується, не потрапить до РФ в обхід міжнародних санкцій щодо РФ.

Посилаючись на імпортерів, росЗМІ повідомляють, що нові правила запровадили кілька великих китайських банків, у тому числі Bank of China, Agricultural Bank of China, China Construction Bank та Zhejiang Chouzhou. Аналогічні умови висувають деякі невеликі регіональні сільськогосподарські банки, а також створений для роботи із санкційним Іраном Kunlun Bank

Це різко уповільнило експорт китайських товарів у РФ. Причому як санкційних вантажів, так і тих, які потрапляють під обмеження товарів.

Вас може зацікавити:В Україні планують запровадити компенсацію за пошкодження або знищення авто внаслідок війни: як це відбуватиметься

Варто зазначити, що в лютому США пригрозили вторинними санкціями всім, хто допомагає Росії обходити обмеження. З того часу китайські банки з великими підозрами ставляться до будь-яких російських грошей, через що безпосередньо з РФ до Китаю проходитиме до 25% платежів.

Через часті випадки відмови в обробці транзакцій багато російських компаній звернулися за послугами посередників у третіх країнах. Хоча це додало 4-6% вартості товарів, але значно прискорювало їх доставку.

Однак тепер і цей спосіб торгівлі може бути зірваний – банки почали вимагати маршрутні документи, де має бути зазначено, що товар поїде саме до країни, з якої надійшов платіж. Через це, щоб доставити товар до РФ, постачальникам доведеться доставляти його спочатку до прилеглих до РФ країн – Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Білорусі і відправляти його вже звідти.

Варто зазначити, що згідно з правилами міжнародних перевезень товар, який подається за одними маршрутними документами, а відправляється за іншими, вважається контрабандою. Тому навряд чи багато компаній наважаться на такий спосіб обходу обмежень.

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...