Без яблук, слив й інших фруктів: Фермерка попередила про можливе знищення частини цьогорічного врожаю

В Україні цьогоріч частину врожаю черешні й інших фруктових та баштанних культур можуть знищити внаслідок низки причин. Про це розповіла фермерка, орендаторка саду в Запорізькій області Галина Дрюцька в коментарі "Обозревателю", зазначають Патріоти України.

Так, за її даними, в Україні черешню продають із майже 100%-націнкою. Фермер, який виростив її, отримує лише 15% від роздрібної ціни.

"Малі підприємці бусиками везуть її на Київ, перепродують через двоє-троє рук, і вона доходить до споживача вже з божевільними націнками. Ми вкладаємо 30 гривень у кілограм черешні, і з них більша половина – це вкладення, прибутковість 25-30%. А посередники мають таку саму суму, не вкладаючи ні в що. Мене це обурює", – пояснила вона.

Водночас, вона пригадала, що частину врожаю черешні знищили дощі і заявила, що ситуація може повторитися і з іншими сезонними сільськогосподарськими продуктами, наприклад, яблуками, сливами та виноградом.

"Те саме буде відбуватися і з яблуками, і з виноградом, і зі сливою, і з іншими фруктами, які вирощуються у нас в Україні і які можуть бути реалізовані в Україні. Ті ж баштанні культури, дині, кавуни", – попередила Галина Дрюцька.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...