Бійцям ЗСУ на передовій збільшили виплати: Скільки отримають

З 1 квітня українським військовим підвищили виплати за несення служби в зоні бойових дій на Донбасі - більше стануть отримувати бійці з першої і другої лінії оборони. Про це заявили в Міноборони, повідомляють Патріоти України.

Відзначається, що з 1 березня поточного року збільшено розміри виплат за участь в операції Об'єднаних сил на першій лінії зіткнення – на 2000 грн, на другій – на 1000 грн. Бійці отримають підвищені зарплати за березень вже в квітні. Тепер доплата (т.зв. "бойові") до зарплати складатимуть 12 000 і 5 500 відповідно.

Також встановлено виплату винагороди військовослужбовцям ВМС України за час виконання бойових завдань в акваторії Азовського моря з розрахунку 12 000 грн на місяць пропорційно дням такої участі.

"Таким чином, військовослужбовець-контрактник з числа рядового складу за виконання завдань в операції Об'єднаних сил на першій лінії зіткнення отримуватиме збільшене грошове забезпечення від 22 157 грн, на другій лінії – від 15 557 грн", – підкреслили в оборонному відомстві.

Варто відзначити, що "бойові" виплачують бійцям тільки за час перебування в зоні ООС. Після виведення підрозділу із зони ООС до місця постійної дислокації бійці отримують тільки зарплату без додаткових виплат.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...