"Бунт" фермерів таки подіяв: В Україні дозволили відкрити продовольчі ринки

В Україні дозволили роботу продовольчих і аграрних ринків з 1 травня. Вони знову можуть відкритися, незважаючи на введений карантин у країні, якщо виконають відповідні санітарні норми. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну 29 квітня. Зокрема, робота ринків буде регламентуватися чіткими санітарними нормами, передають Патріоти України.

"Сьогодні Уряд підтримав критерії, розроблені МОЗ та Мінекономіки, які дають змогу ринкам відновити свою діяльність. Основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог", – заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Навіщо відкривати ринки?

Фермери та аграрії по всій країні влаштували протести: їм нема куди подіти свою продукцію. Ринки в невеликих населених пунктів "годували" місцевих жителів, а після їхнього закриття вони фактично залишилися без заробітку.

"Ринки мають великий соціальний ефект. Від них залежать і фермери, і прості люди. Сьогодні спільно з Міністерством охорони здоров'я вже розроблена концепція безпечного функціонування ринків і механізму впливу на них за недотримання правил", – цитує пресслужба відомства міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

Чи всі ринки відкриють?

Ні. Наразі йдеться тільки про 280 продовольчих ринків по всій Україні. Всі вони підтвердили, що можуть працювати в умовах карантину. Відкрити можуть й інші торгові майданчики, але тільки якщо вони пройдуть перевірку і підтвердять, що можуть виконати умови.

Яких умов треба дотримуватися?

На ринок пускатимуть у масках і після того, як виміряють температуру (зокрема і покупцям), на входах і в'їздах встановлять антисептики, на кожного покупця має бути 10 кв. м, що три години повинні дезінфікувати поверхні, щодня потрібно прибирати всі приміщення, поруч із ринком не повинно бути стихійної торгівлі.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...