Частина українців зможе отримувати субсидії до 10 тис. гривень: Кому пощастить в новому опалювальному сезоні

Субсидії, які отримують члени багатодітних сімей та дитячих будинків сімейного типу, виростуть до 10 тисяч гривень в поточному опалювальному сезоні. У Мінсоцполітики нагадали, що розмір субсидії призначається індивідуально для кожної сім'ї, тому не можна розраховувати, що виплати зростуть для всіх порівну, передають Патріоти України.

Зокрема, середній розмір субсидії в Україні в неопалювальний період становить 300-350 гривень, а в опалювальний сезон - близько 2000 гривень. Однак, в залежності від умов споживання комунальних послуг і рівня тарифів, субсидії можуть доходити і до 3000-5000 гривень. Багатодітні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу, які займають велику житлову площу, зможуть отримувати субсидії до 10000 гривень.У Мінсоцполітики нагадали, що субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, тобто за місцем реєстрації особи, з урахуванням всіх зареєстрованих осіб. При цьому при призначенні житлової субсидії враховуються також доходи членів сім'ї особи зі складу домогосподарства в разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства.

У випадку, якщо в житлових приміщеннях (будинках) зареєстровані неповнолітні діти, які залишилися без батьківської опіки (піклування), і / або недієздатні особи працездатного віку, над якими встановлено опіку, житлова субсидія призначається за заявою опікуна (піклувальника).

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...