Через несправедливі відключення світла: У Міненерго пообіцяли карати керівників обленерго

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що керівники обленерго нестимуть персональну відповідальність за недотримання графіків відключення електроенергії.Про це повідомила пресслужба Міненерго, передають Патріоти України.

За даними Галущенка, минулого тижня зросла удвічі кількість скарг від споживачів на недотримання графіків та несправедливість у черговості відключень світла.

"І аналіз, який Міненерго провело спільно з НКРЕКП та Держенергонаглядом, свідчить, що невдоволення громадян обґрунтоване. Серед регіонів, по яких надходить найбільше скарг – Київ, Київська область, Полтава і Львів", – повідомив міністр.

Він наголосив, що за відключення електроенергії оператори систем розподілу повинні керуватися справедливим підходом, аби всі споживачі перебували в рівних умовах.

"Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність", – зазначив Галущенко. Він також назвав питанням національної безпеки дотримання справедливості при постачанні електроенергії тазаживлення об’єктів критичної інфраструктури.

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...