Чому заробітчанину їхати далі за Польщу: Як влаштуватися будівельником в Австрії, де висока зарплата та безкоштовне житло

Робота будівельником в Австрії приваблює трудових мігрантів через великі зарплати. Однак, як і в інших галузях, у сфері будівництва є свої переваги та недоліки, які дуже важливо розуміти під час працевлаштування, повідомляють Патріоти України з посиланням на Europa jobs

Про особливості роботи будівельником в Австрії, зарплату та правила працевлаштування – читайте далі.

Переваги роботи будівельником

Будівництво залишається однією з найприбутковіших галузей Європи, а різноманітність вакансій в цьому секторі – вражає. До того ж робота є практично для всіх: як для фізичного працівника, так і для будівельного фахівця.

В Австрії існує близько десятка професій, пов'язаних із будівництвом: від звичайного робітника до слюсаря будівельних конструкцій чи електрика. Словом, робота є "на будь-який колір і смак". Крім того, зарплати у цьому секторі є доволі високими.

Скільки заробляє будівельник в Австрії

Середня зарплата в Австрії оцінюється в 3500 – 4000 євро на місяць без відрахування податків та інших утримань. Наприклад, працюючи столяром в цій країні, ви можете очікувати на заробіток приблизно 3000 – 4000 євро. А зарплата муляра або будівельного електрика починається від 3500 євро.

Недоліки роботи будівельником

Будівельна галузь – не найпростіша, оскільки вона передбачає важку фізичну роботу. Люди на будівництві працюють від 9 до 12 годин. На жаль, у цьому випадку ми не можемо говорити про 8-годинний робочий день. Найчастіше це робота 6 днів на тиждень.

Зверніть увагу! Зазвичай роботодавець надає своїм будівельникам житло на час роботи, однак не варто розраховувати на люксові умови.

Як влаштуватися будівельником в Австрії

Процес прийняття на роботу, попри досить важкі умови праці, максимально спрощений. А найбільше значення мають не освіта, а вміння. Перебувати на території Австрії можна на підставі робочої візи (або, на приклад, студентської).

Працевлаштування на будівництві Австрії практично нічим не відрізняється працевлаштування в інших країнах. Звичайно, бажано знати іноземну мову, аби комфортно комунікувати з іншими працівниками. Однак навіть це не головне.

Найбільше цінуються набутий досвід та навички. У разі працевлаштування за кордоном роботодавець може вимагати додаткові документи, які підтверджують кваліфікацію майбутнього працівника. Усі сертифікати та необхідні документи для роботи мають бути перекладені німецькою мовою.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...