Чи вплине пауза у фінансовій допомозі Україні на курс долара: Експерт озвучив прогноз

Неритмічність зовнішньої фінансової допомоги Україні не вплине на курс долара. Ситуація на валютному ринку залежить лише від спроможності НБУ проводити інтервенції на ринку. Про це у коментарі РБК-Україна сказав в.о. виконавчого директора Незалежної асоціації банків України Дмитра Глинського, передають Патріоти України.

Він зазначив, що якщо у серпні Україна отримала понад 8 млрд доларів від міжнародних партнерів, то у вересні результат був практично нульовим.

"Однак сумарно середній показник за 2 місяці перевищує 4 млрд доларів на місяць, що помітно краще за середньомісячний результат січня-липня (2,3 млрд доларів). Тому ніяк не можна констатувати проблеми за допомогою, просто її вдалося отримати в серпні", - констатує фінансист. .

Глінський вважає, що курс долара на валютному ринку зараз виключно визначається здатністю НБУ закривати інтервенціями різницю між попитом та пропозицією.

"Як ми бачимо, ця здатність залишається дуже високою. Навіть після пауз у зовнішньому фінансуванні обсяг резервів становить 37-39 млрд доларів, що є досить високим показником для завірення ринку в домінуванні НБУ над курсом", - зазначив він у коментарі виданню.

До того ж, зазначив він, у жовтні очікується позитивне рішення МВФ щодо виділення чергового траншу кредитної підтримки. Працюють також інші програми фінансування України.

"Ми розуміємо...": У НБУ пояснили, чому в Україні злетів курс долара

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 9:55

Національний банк України рік тому, 3 жовтня 2023 року відмовився від фіксації офіційного курсу гривні до долара. За цей час долар подорожчав майже на 13% через низку причин. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, передають Патріоти України. "Ми розум...

Мобілізація суттєво вплинула на зарплати жінок в Україні: У Мінекономіки пояснили новий тренд

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 9:20

Роботодавці все частіше надають перевагу жінкам. Причиною цьому стала мобілізація чоловіків і складнощі з їх бронюванням. Про це заявила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна, повідомляє УНН, передають Патріоти України. «Насправді, ми зараз маєм...