Чи зменшать обмеження світла для новобудов, у яких усе на електриці - відповідь ДТЕК

Багато жителів сучасних багатоповерхових новобудов, у яких всі комунікації залежать від електрики, просять зменшити для них час відключень світла. Втім зробити це неможливо.

"Друзі, бачимо від жителів деяких сучасних багатоповерхових новобудов прохання зменшити час відключення світла для таких будинків, у яких всі комунікації залежать від електрики. Розуміємо вас, але технічно неможливо вводити вибіркові обмеження. Ми відключаємо не будинки, а лінії, від яких вони живляться", - пояснили в "ДТЕК".

У зв'язку з чим, від початку 2022 року, "ДТЕК" радить Об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також керуючим компаніям знайти альтернативні джерела живлення, які б дозволили продовжувати роботу насосів, систем водопостачання, а також опалення під час відключень.

Ситуація зі світлом в Україні

Останні місяці ворог посилив масовані удари по території України. Обстріли енергетичної інфраструктури призвели до повернення графіків відключення світла. Де інколи "Укренерго" вводить й аварійні відключення.

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...