Чи знімуть із Росії санкції в обмін на розблокування експорту українського зерна - у Британії зробили заяву

У Британії відкинули ідею послаблення санкцій проти Росії в обмін на зняття нею блокади з українських портів для експорту зерна. Разом з тим, на думку міністра оборони Сполученого Королівства Бена Уоллеса, РФ має "вчинити правильно" - і самостійно надати коридор для експорту, аби запобігти масовому голоду в країнах Африки та Азії, передають Патріоти України.

При цьому він наголосив: Росія також має припинити красти українське зерно з метою подальшого його продажу, повідомляє Sky News. Крім того, Уоллес привітав ідею надати можливість причорноморським країнам супроводжувати постачання зерна з України.

"Це зерно для всіх: Лівії, Ємену. Люди в усьому світі покладаються на це зерно, аби прогодувати себе. Закликаю Росію вчинити правильно, у дусі гуманності, і дати можливість Україні експортувати зерно, а також припинити його красти. Не говоритимемо про санкції, давайте чинити правильно", – заявив глава міноборони Британії.

Водночас, Росія звинувачує атаковану нею Україну у можливій продовольчій кризі. За словами заступника глави МЗС РФ Андрія Руденка, саме Україна нібито "перекрила рух суден".

"Вирішення продовольчої проблеми потребує комплексного підходу, пов'язаного у тому числі зі зняттям санкційних обмежень, які були накладені на російський експорт та фінансові транзакції. А також вимагає розмінування з боку України всіх портів, де стоять кораблі", – сказав Руденко.

Як саме Україна має розмінувати порти під постійними обстрілами з боку російського флоту, він уточнював не став. Як і не став давати жодних гарантій безпечного проходження судів "зеленими коридорами", яких насправді ніхто не надає.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...