Деяким українцям спишуть заборгованість за кредитами на нерухомість та автомобілі: Кого це стосується

В Україні буде підготовлено ще один проект закону, покликаний захистити людей, які втратили майно під час війни, передають Патріоти України.

Як повідомив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, узгоджено розробку законопроекту про списання заборгованості зі споживчих кредитів на придбання рухомого та нерухомого майна, яке було знищено під час військових дій.

«Законопроект внесемо до ВРУ протягом наступного тижня. Людина не повинна виплачувати борг за неіснуючий об'єкт», — додав він.

Раніше НБУ рекомендував фінансовим установам пропонувати своїм клієнтам-споживачам реструктуризацію заборгованості за споживчим кредитом або кредитні канікули. І нагадував, що, зокрема, у період дії воєнного стану та у 30-денний термін після дня його припинення чи скасування споживач за договором про споживчий кредит не нестиме відповідальності перед кредитодавцем у разі прострочення виконання своїх зобов'язань.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...