Дешеві продукти та комуналка: Стало відомо, скільки українським біженцям коштує місяць життя у Румунії

Румунія вважають однією з найзручніших країн для тимчасового захисту. Українські біженці можуть розраховувати на дешеві продукти та комуналку, передають Патріоти України.

Стало відомо, що наші співвітчизники витрачають там на життя на місяць.Приїжджих приваблюють низькі ціни на продукти та житло у Румунії. Столиця Бухарест доступніша за Прагу і Будапешт, але дорожча за Белград (Сербія) і Софію (Болгарія). У цій країні діє віза цифрового кочівника та одна з найвищих у світі швидкість Інтернету.

Сімейна пара в середньому витратить у Румунії близько 1700 євро на місяць. У цю суму входить оренда житла та оплата комунальних послуг, харчування та розваги. Мінімальні ціни на нерухомість у невеликих містах та селах. Бухарест набагато дорожчий за решту регіонів, натомість у столиці більш розвинена інфраструктура і більше можливостей для реалізації.

Орендна плата набагато нижча, ніж у Лондоні та інших великих містах Західної Європи. Наприклад, однокімнатна квартира в Бухаресті, Клуж-Напоці, Сібіу, Брашові та інших крупних містах коштуватиме 350-500 євро на місяць. У невеликих населених пунктах можна винайняти однокімнатну квартиру за 250 євро на місяць

Вартість комунальних послуг зазвичай не входить до орендної плати. Тому за електроенергію, опалення, воду та вивіз сміття доведеться доплачувати. Влітку це близько 130 євро, а взимку – 220 євро.

У середньому доведеться платити за комунальні послуги близько 130 євро на місяць. Влітку витрати можуть становити 130 євро, взимку – 220 євро.Швидкісний кабельний Інтернет та телебачення з понад 100 каналів коштуватиме близько 15 євро на місяць. За 5 євро на місяць можна придбати тарифний пакет мобільного зв'язку, який включає необмежені дзвінки, SMS та Інтернет.

Сім'я із двох осіб витратить на харчування близько 300 євро на місяць. Ціни на продукти такі:

  • хліб (300 г) – 1 євро;
  • 1 кг картоплі – 0,75 євро;
  • 1 кг свіжої риби – 6,5 євро;
  • 1 кг сиру – 6,5-10 євро;
  • пляшка місцевого вина – 5 євро;
  • 2 л пива – 3 євро.
  • 1 кг апельсинів – 1 євро.

Вартість бензину – 1,4 євро/літр. Разовий квиток на проїзд автобусом коштує 0,4 євро. Можна купити місячний проїзний за 12 євро.

Приватне медичне страхування в Румунії коштуватиме від 30 євро на місяць. У державних лікарнях передбачено безкоштовне медичне обслуговування. Українців звільнено від сплати внесків соціального медстрахування, оплати медикаментів, що видаються під час амбулаторного лікування

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...

НБУ може відмовитися від прив’язки курсу гривні до долара: Що це означає

четвер, 28 березень 2024, 6:56

Зростання ролі євро у розрахунках в Україні може призвести до того, що в недалекому майбутньому Національний банк відмовиться від долара як основної валюти курсової прив’язки, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням, Рада оверсайту індикатор...