Дешево більше не буде: Чому українцям продаватимуть популярний продукт за високими цінами

Цінові рекорди у Європі активізують здорожчання вершкового масла в Україні. При чому зростають як експортні, так і внутрішні ціни. І якщо у зовнішній торгівлі невдовзі може статися обвал вартості продукту, то в самій Україні вона продовжуватиме зростати, передають Патріоти України.

Про це повідомили в infagro. Там зазначили: зростання внутрішніх цін на масло відстає від збільшення експортних.

"Тренд суттєвого подорожчання масла не змінюється. Впродовж серпня ціни на нього в ЄС зросли до чергового абсолютно рекордного рівня. Звичайно ж, такий розвиток подій в Європі відображається на подальшому подорожчанні масла в Україні. ... Вслід за експортними зростають і внутрішні ціни на масло, хоч і з певним відставанням", – йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується: за прогнозами, внутрішні ціни продовжать зростати. А от "у зовнішній торгівлі в середині осені може статися обвал цін".

Водночас, розповіли аналітики, можливістю добре заробити на експорті масла зможуть не всі українські виробники. Адже для забезпечення великих обсягів виробництва "зараз фізично не вистачає сировини за прийнятними цінами".

"Унікальне рішення, адаптоване до наших умов": В Україні випробували новий наземний робот Змій

середа, 11 вересень 2024, 21:59

Українська машина для розмінування Змій успішно завершила повний цикл випробувань і отримала сертифікат відповідності. Вона може працювати в умовах низької та середньої рослинності та здатна знищувати протипіхотні та протитанкові міни, а також знімати ...

Дешево більше не буде: Чому українцям продаватимуть популярний продукт за високими цінами

середа, 11 вересень 2024, 18:56

Цінові рекорди у Європі активізують здорожчання вершкового масла в Україні. При чому зростають як експортні, так і внутрішні ціни. І якщо у зовнішній торгівлі невдовзі може статися обвал вартості продукту, то в самій Україні вона продовжуватиме зростат...