До 30 000 євро: Українці можуть отримати новий вид допомоги від Німеччини

Підприємці в Україні можуть оформити гранти від німецького уряду на суму до 30 тисяч євро. Зареєструватися потрібно встигнути до 25 квітня 2023 року, передають Патріоти України.

Основна мета програми – сприяти виходу української продукції малих та великих підприємств на європейський рівень. Фінансування взяло на себе уряд Німеччини за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Впроваджуватимуть грантову програму в Україні через дві українські фінустанови: "Ощадбанк" та банк "Львів".

Хто може подати заявку на отримання гранту

Право на участь у цій програмі мають представників мікро-, малого та середнього підприємництва (ММСП) в Україні, які мають готові бізнес-ідеї та інвестиційний план.

Йдеться про:

  • мікропідприємства із співробітниками до 20 осіб та доходом за рік до 2 млн. євро;
  • малі підприємства із співробітниками до 50 осіб та доходом до 5 млн. євро на рік;
  • середні підприємства — із кількістю співробітників до 250 осіб та дохід до 10 млн євро на рік.

Усі претенденти на отримання грантів мають відповідати екологічним та соціальним стандартам згідно з чинним законодавством України.

За умовами програми підприємства мають утримувати 70% особистого капіталу власника, працювати на ринку щонайменше рік й отримувати прибуток.

Інші умови отримання грантових коштів від Німеччини:

  • частка грантових коштів становитиме 30% від загальної суми проекту для переміщених ММСП та 20% – для місцевих підприємств;
  • інвестпроект на суму не може перевищувати 240 тисяч євро;
  • термін кредитування становить один рік для оборотних коштів та два роки;
  • є можливість залучення державної кредитної програми "5-7-9".

Як зареєструватися на отримання гранту:

Якщо ви відповідаєте умовам програми, то спочатку потрібно заповнити заяву у двох примірниках (у "Ощадбанку" заповнюється у відділенні, у "Банку Львів" можна завантажити за посиланням).

При собі потрібно мати написаний інвестиційний чи бізнес-план; звіт про гранти (деталізований); документи на діяльність підприємства; документи КВЕД.

Також потрібно мати довідку про чистий прибуток за 2021-2022 роки.

Консультації щодо правильного заповнення документів можна отримати:

Дефолт України можливий? Гетманцев розповів про найімовірніший сценарій, до якого вже готуються

вівторок, 7 травень 2024, 11:22

Власники євробондів України хочуть, аби Україна поновила обслуговування відповідних зобов’язань із наступного року (мова про суму до 0,5 млрд.дол. процентних платежів щорічно), передають Патріоти України. На фоні цього деякі ЗМІ почали ширити інформаці...

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...