Дизельне паливо із сала: Чи очікує Україну новий енергетичний бум

Компанія British Petroleum має намір серйозно зайнятися виробництвом дизельного палива з рослинних та тваринних жирів. Чи піде стопами британців Україна, яка є одним із лідерів з виробництва подібних жирів? Так, British Petroleum придбала 30% акцій Green Biofuels Ltd (GBF), найбільшого у Великій Британії постачальника гідрогенізованої рослинної олії (HVO), передають Патріоти України.

"Продукція GBF виробляється з відновлюваної сировини, такої як рослинні олії, тваринні олії та жири. Асортимент продукції включає вдосконалене паливо з низьким рівнем викидів, яке можна використовувати як пряму заміну дизельному паливу", - йдеться на сайті компанії.

Компанія GBF, заснована в 2013 році, є найбільшим постачальником HVO у Великій Британії, поставивши на ринок Великобританії понад 55 мільйонів літрів продукції HVO за останні два роки. HVO Gd+, до складу якого входять присадки GBF, може використовуватись у дизельних двигунах без необхідності модифікацій чи капітальних витрат. HVO можуть відіграти важливу роль у скороченні викидів протягом життєвого циклу у багатьох секторах, надаючи комерційно життєздатний варіант для власників флоту, будівельних компаній та операторів суден, оскільки HVO є заміною палива.
Використовуючи паливо HVO, оператори дизельних двигунів зазвичай скорочують викиди парникових газів протягом життєвого циклу на 87% та додатково покращують якість місцевого повітря. Незалежні випробування в польових умовах та контрольованому середовищі показали, що порівняно зі стандартними викидами дизельного палива HVO Gd+, який часто виробляється з відходів, дозволяє скоротити викиди твердих частинок до 85% та викиди оксидів азоту до 30% .
Вільям Теббіт, генеральний директор Green Biofuels, сказав: "Наша місія полягає в тому, щоб підтримати перехід до чистої нульової енергії, надавши негайне рішення, яке сьогодні змінює викиди вуглецю та забруднення повітря. Наше паливо дає підприємствам час для переходу до нових технологій, коли вони перевірені як з економічної, так і з експлуатаційної точки зору. Складно сказати, наскільки застосовні подібні інновації в умовах України – адже ціни на рослинні та тваринні олії та жири постійно зростають, перевершуючи навіть європейські. Але як один із варіантів досягнення енергетичної безпеки має право на існування".

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...