Економічні війни: США можуть надати фінансову допомогу для відмови Києва від послуг китайської компанії

Вартість обладнання компанії Huawei для України значно нижча за конкурентів.

Уряд США може надати Україні фінансову допомогу, щоб покрити різницю у ціні на обладнання 5G між китайською компанією Huawei та іншими надавачами телекомунікаційних послуг. Про це повідомив заступник держсекретаря США з питань економічного розвитку, енергетики та довкілля Кіт Крах під час онлайн-брифінгу 22 грудня, передають Патріоти України.

«Ви можете запитати себе: чому пропозиція Китаю нижча? Чому вони надають такі дешеві послуги? Тому що вони хочуть дістати ваші дані… Уряд США, зокрема DFC (Американська корпорація фінансування міжнародного розвитку – ред.) може покрити різницю в ціні», – сказав Крах.

Раніше повідомлялося, що вартість обладнання компанії Huawei для України значно нижча за конкурентів, а експерт із кібербезпеки Володимир Стиран наголошував, що Україна навряд чи може собі дозволити будь-яке інше обладнання 5G, окрім Huawei.

Український уряд також висловив свою підтримку принципам ініціативи США «Чиста мережа», в якій беруть участь держави і телекомунікаційні компанії, які працюють над захистом своїх національних інтересів і конфіденційності даних своїх громадян від «агресивного втручання зловмисних гравців, таких як Комуністична партія Китаю» (цитата із жовтневої заяви Держдепартаменту США. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Заступник держсекретаря Крах підтримав це рішення і наголосив, що це допоможе Україні інтегруватися до НАТО та ЄС, оскільки більшість членів цих об’єднань приєдналися до «Чистої мережі».

У посольстві США в Україні уточнили, що поки Україна офіційно не приєдналася до ініціативи «Чиста мережа», але висловила підтримку її принципам.

У Палаті представників США перебуває законопроєкт, який передбачає фінансування та іншу підтримку для розвитку інфраструктури 5G європейським союзникам для протидії «впливу Китаю».

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...

Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

понеділок, 29 квітень 2024, 11:30

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патр...