"Екстренний випадок": Стало відомо, чи вистачить у країні запасів газу на зиму за сильних морозів

В Україні, де синоптики на даний момент не прогнозують довгих морозних періодів, запасів газу може вистачити на теплу та помірну зиму, передають Патріоти України.

Таку думку в ефірі телемарафону висловив аналітик «Центру розвитку міста» Юрій Щедрін. Запасів може вистачити через те, що в країні на 40% скоротяться витрати газу через зупинку промислових підприємств та зменшення кількості споживачів «блакитного» палива.

«Якщо зима буде більш-менш теплою чи помірною, то цього запасу вистачить цілком. Якщо буде холодна зима, то, мабуть, доведеться щось докупити, але це екстрений випадок…», — зазначив він.

Українців уже попередили, що цієї зими температура в будинках може бути нижчою, ніж до війни. Йдеться про 18−20 градусів. За словами експерта, такий режим дозволить пережити холодний період у більш-менш комфортних умовах та заощадити газ.

Якщо енергоносія не вистачить, його можна буде купити у Європі, сховища в якій практично заповнені. Питання лише у фінансах.

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...