Енергонезалежність, або Геть від Москви: В український газовидобуток потужно вкладеться Китай

Інвестори з Далекого Сходу для початку готові вкласти $1 млрд у "Нафтогазу" без перестраховочних держгарантій України

Китайська експортна агенція надала Нафтогазу страхове покриття на 1 мільярд доларів, що дозволить Нафтогазу залучити у китайських інвесторів інвестиції на цю суму без залучення державних чи інших гарантій. Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу, зазначають Патріоти України.

Таким чином кредитна агенція Китаю гарантуватиме китайським інвесторам надійність вкладення коштів у Нафтогаз, загальний обсяг яких складе 1 мільярд доларів. Водночас в українській компанії зазначають, що ці кошти спрямують у видобуток газу в Україні.

«Планується, що на першому етапі під страхове покриття Sinosure буде залучено біля $160 млн для фінансування чинних контрактів АТ «Укргазвидобування» з китайськими корпораціями, що постачають бурове обладнання та здійснюють бурові роботи «під ключ», — повідомили у Нафтогазі.

Другий етап фінансування все ще узгоджують з китайською стороною. Його обсяг має скласти 800 мільйонів доларів.

Минулого року Нафтогаз залучив від китайських інвесторів 140 мільйонів доларів у придбання 13 бурових установок для видобутку газу з відстроченням платежів на 5 років.

Зазначимо, що збільшення обсягів власного видобутку газу було однією з умов продовження контракту між урядом і чинним головою компанії Андрієм Коболєвим.

Нафтогаз — газовий монополіст на ринку України. Компанія має велику кількість дочірніх компаній, серед яких Укртрансгаз (що забезпечує транзит газу через Україну), Укргазвидобування (який забезпечує видобуток 75% українського газу) тощо.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...