Як економити на заправці авто - водіям розкрили лайфхаки


Досвідчені водії заливають пальне у свої автівки рано вранці або пізно ввечері, передають Патріоти України.

Люди, які мають великий досвід автовласника, знають спосіб, як економити на пальному. З'ясувалося, що заправка у певні години доби виявляється більш вигідною через те, що фізичні характеристики пального, а саме його густина, змінюються залежно від температури.

Про це пише "АвтоПілот".

Як економити на заправці авто

Усі види автомобільного палива дуже чутливі до зміни температури. Чим нижче опускається стовпчик термометра, тим густіше стає пальне. І навпаки, у спеку бензин та дизель стають менш щільними, при цьому об'єм палива збільшується.

Оскільки під час заправки на АЗС ви платите саме за об'єм, то у більш прохолодну погоду отримуєте більше палива за ті самі гроші. Тому досвідчені водії радять заправляти автомобіль у ранкові або вечірні години, коли температура повітря нижча.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ

Навіщо досвідчені водії кладуть під колеса поліетиленовий пакет

Навіщо досвідчені водії кладуть під колеса поліетиленовий пакет

Безпека важливіша за економію

Проте автомобільні експерти зауважують, що така економія є незначною і не має бути вирішальним фактором, коли вам терміново необхідно залити у свою автівку паливо. Адже якщо посеред дороги у вас закінчиться бензин, це може загрожувати набагато дорожчими наслідками.

Досвідчені автовласники впевнені, що усі рішення щодо користування автомобілем і його обслуговування у першу чергу повинні ґрунтуватися на міркуваннях безпеки людей. Тож не нехтуйте своїм комфортом чи безпекою та заправляйте автівку у найзручніший для вас час.

Можуть забрати до 20%! Банки почали по-новому штрафувати українців

середа, 28 серпень 2024, 17:25

В Україні банки почали поступово запроваджувати нові види фінансових покарань щодо порушників правил фінансового моніторингу. Йдеться про "штраф" до 20% від суми на рахунку (деякі банки називають це винагородою чи комісією), передають Патріоти України....

В Україні готуються суттєво змінювати курс долара: Чого очікувати до кінця серпня

середа, 28 серпень 2024, 16:56

На поточному робочому тижні (закінчується 30 серпня) в українських банках очікується суттєва зміна курсу готівкового долара. За прогнозами, він перебуватиме в межах від 40,8 до 41,85 грн, тоді як увечері 27 серпня вони купують валюту в середньому по 41...