Якою буде ваша пенсія: Озвучено суми за умови середньої, мінімальної та високої зарплати

Українці із середньою зарплатою та за умови наявності 35 років стажу мають право на пенсію у розмірі всього близько 4,5 тис. грн. При цьому ті, хто офіційно заробляє мінімалку, мають право на пенсію у розмірі 2093 грн. Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL. Розмір пенсії українця залежить лише від двох показників: зарплати та стажу. На яку пенсію можна розраховувати, якщо є 35 років стажу, передають Патріоти України.

Середня зарплата. В Україні середня зарплата, за даними Пенсійного фонду, становить близько 14 тис. грн. Це та зарплата, з якої сплачено внески. Якщо у вас є 35 років стажу та ви отримували середню зарплату, ви маєте право на пенсію у розмірі 35% від середньої зарплати за три роки. На даний момент це 12157 грн, тобто пенсія становитиме всього 4254 грн на місяць.

Мінімальна заробітна плата. За мінімальної зарплати українець навіть за умови наявності 35 років стажу має право на мінімальну пенсію. Її розмір становить лише 2093 грн. При досягненні 65 років пенсія збільшиться до 40% від мінімальної зарплати (зараз це 2680 грн).

Зарплата вдвічі вища за середню. Якщо розмір вашої зарплати вдвічі вищий за середню (близько 28 тис. грн), ви маєте право на пенсію у розмірі близько 8508 грн. Однак після доходу 28 тис. грн така пенсія не дозволить вам зберегти на заслуженому відпочинку навіть третину свого колишнього доходу.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...