Якщо не вистачає стажу для пенсії: Українцям пояснили, що робити

Стало відомо, що робити якщо українець досяг пенсійного віку, але не має необхідного трудового стажу, щоб отримувати пенсію від держави, передають Патріоти України.

Законодавство України передбачає кілька варіантів того, як бути в подальшому цим громадянам. Зокрема, п.5 р. II "Прикінцевих та перехідних положень" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" від 03.10.2017 № 2148 передбачає, що в період з 01.01.2018 по 31.12.2020 особи, які досягли віку, визначеного частиною першою статті 26 Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (тобто пенсійного віку), але не отримали необхідний страховий стаж, який передбачений нормами цієї статті, буде призначатися тимчасова державна соціальна допомога. Однак не все так просто - для цього потрібно мати хоча 15 років стажу.

Тимчасову допомогу призначають органи соцзахисту населення і виплачуються вони до досягнення особами віку, з якого вони набувають право на призначення пенсії. ЇЇ розмір визначається з урахуванням майнового стану такої особи та середньомісячного сукупного доходу. Порядок призначення тимчасової допомоги затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 № 1098.

Коли громадянин досягає пенсійного віку, визначеного частиною першою статті 26 Закону 1058, він звертається до органів Пенсійного фонду із заявою про видачу довідки про наявний страховий стаж.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...