"Якими крутими можуть бути технології": Фізик створив гоночний автомобіль на 3D-принтері (відео)

Стерлінг Бекус надрукував на 3D-принтері Lamborghini Aventador.

Фізик з Колорадо Стерлінг Бекус на прохання 11-річного сина, якому в відеогрі сподобалася гоночна машина, надрукував Lamborghini Aventador на 3D-принтері, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Головний науковий співробітник KMLabs в Боулдері Стерлінг Бекус і його син охрестили проект «Interceptor» (перехоплювач), бюджет складання автомобіля склав близько 20 тис. доларів.

Бекус знайшов креслення елементів кузова в онлайн-співтоваристві дизайну GrabCAD і адаптував їх для 3D-друку. Фізик використовував двигун LS1 V8 від Chevrolet Corvette і зібрав вручну сталеве шасі.

Для друку Стерлінг Бекус використовував настільний 3D-принтер Creality CR -10 105, який він придбав на Amazon за 900 доларів. Однак при складанні кузова виникла проблема: деталі з пластика для 3D-друку плавилися на сонці. Тому Стерлінг вирішив покрити їх карбоновим волокном і епоксидною смолою.

Таким чином створення автомобіля зайняло досить багато часу, тільки на один повітрозабірник для переднього гальма треба було 52 години.

Терпіння і труд принесли свої плоди - надрукований автомобіль вже на ходу.

Бекус каже, що після завершення проекту він хоче, щоб кінцевий продукт служив навчальним посібником для програм в області технологій, техніки, мистецтва і математики.

«Намір полягає в тому, щоб показувати машину в місцевих школах. Щоб діти змогли побачити, якими крутими можуть бути технології», - написав Стерлінг Бекус, на сторінці проекту в Facebook.

Українці можуть "вибити" пенсію, яку їм не видали: Юрист порадив, як треба діяти

вівторок, 19 березень 2024, 8:46

Незважаючи на періодичні підвищення пенсій, їх сума не завжди встигає за ростом інфляції, тому для багатьох людей, які вийшли на заслужений відпочинок, кожна сотня-друга гривень має важливе значення, передають Патріоти України. Що вже говорити про ситу...

У перемогу України вірять, це видно по ринку землі: Як змінилася ситуація з вартістю і хто може купувати землю

вівторок, 19 березень 2024, 8:30

В Україні дорожчає земля. Навіть повномасштабна війна не змогла зупинити попит на ділянки сільськогосподарського призначення, передають Патріоти України. З 1 січня 2024-го правила продажу землі змінили. Ліміт на покупця збільшили зі 100 га до 10 тис. г...