Ярославський домовився з китайцями спільно розвивати "Мотор Січ"

Новий китайський власник, доля угоди з котрим наразі розглядає Антимононольний комітет, обзавівся потужним українським лобістом

Група DCH Олександра Ярославського досягла домовленості з китайськими інвесторами, що представляють Skyrizon Aircraft Holdings Limited про спільну діяльність з розвитку українського авіабудування і, зокрема, заводу "Мотор Cіч", повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу DCH.

"DCH має багатий досвід відновлення та модернізації промислових підприємств, що наочно демонструє стабільне функціонування Харківського тракторного заводу, Дніпровського металургійного заводу, Криворізького рудника" Суха Балка", - повідомляється в заяві.

Нагадуємо, у грудні 2019-го президент АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв підтвердив продаж акцій підприємства китайським компаніям. За його словами унікальні розробки ДП "Івченко-Прогрес", запатентовані як в Україні, так і в інших країнах, залишаться інтелектуальною власністю підприємства і не будуть продані разом з акціями АТ "Мотор Січ".
Як повідомлялося, китайські компанії Skyrizon Aircraft і Xinwei Technology Group купують більше 50% акцій компанії "Мотор Січ". У разі отримання дозволу Антимонопольного комітету на покупку, інвестори зобов'язалися надати авіабудівної галузі України грантове фінансування на суму 100 млн доларів. Більше 25% акцій залишалися за "Укроборонпромом".
21 листопада Антимонопольний комітет відклав винесення рішення про розгляд заявки.
Видання "The Wall Street Journal" із посиланням на джерела в американській адміністрації повідомляло, що США намагаються завадити придбанню китайською компанією українського заводу "Мотор Січ", адже це в рази підвищить оборонні позиції Китаю.
28 серпня радник президента США Джон Болтон заявив у Києві про ризики продажу частини української "Мотор Січі" китайцям. Він сказав, що Китай веде нечесну гру в США й краде військові технології.
Станом на початок січня 2020 року Антимонопольний комітет продовжує розгляд справи про концентрацію китайським інвестором пакету акцій ПАТ "Мотор Січ", справу розпочали у липні 2019 року.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...