Ідеї наші, гроші - ваші: Як Україна з Канадою штурмують елітний "косімічний клуб"

Завдяки кооперації зусиль дві дружні держави 2020 року матимуть космодром у Новій Шотландії вартістю 148 мільйонів доларів і сучасні засоби виводу корисних вантажів до 3,5 т ракетоносієм Циклон 4М. З 2022 року планується запускати до 8 ракет на рік

Патріоти України пропонують ознайомитись зі свіжими даними, як Державне конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля здійснює розробку нового ракетоносія Циклон 4М. Нагадаємо, роботи проводяться в складі перспективної космічної програми, що реалізується разом з канадськими партнерами з початку 2017 року (космодром, котрий став "точкою неповернення" у міждержавній програмі, і ще деякі програми фінансцється канадійцями.-ред.), і важливим технологічним проривом українців стало виготовлення ступені південьмашивського "Циклону", котра з часів СРСР виготовлялась у Російській Федерації.

Наразі мова піде про унікальне високотехнологічне обладнання виробництва компанії CMS з Італії, отре залучене для виготовлення складних виробів ракети-носія.

Для реалізації проєкту створення ракетоносія Циклон 4М КБ «Південне» уклало контракт з компанією CMS на розробку і виробництво спеціального обробного центру CONCEPT, який був виготовлений, поставлений та введений в експлуатацію в 2019 році. Це унікальний, і наразі єдиний в Україні верстат, який може виконувати всі технологічні операції по механічній обробці сучасних композитних матеріалів і багатошарових конструкцій.

Оброблювальний центр Concept, виробництва компанії CMS

Спеціальні обробні центри CMS також використовують для обробки сучасних матеріалів відомі аерокосмічні компанії світу Space X, Lockheed Martin, Boeing, AirBus.

Оброблювальний центр CMS на виробництві авіаційних деталей

Для повного циклу виробництва та ефективного використання нового обладнання КБ «Південне» створило підрозділ з розробки композитних виробів. Саме тут народжуються деталі, які мають неперевершені фізико-механічні властивості, і можуть працювати з високими навантаженнями, що мають мінімальну вагу.

Полімерно-композитне виробництво КБ Південне

Окремі вироби з вуглецевих композитних матеріалів, виготовлених на обробному центрі компанії CMS будуть представлені на стендах ДП КБ ПІВДЕННЕ та компанії PROSTIR 3D на XVI Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека ‑ 2019», яка з 8 по 11 жовтня 2019 року відбудеться в Міжнародному виставковому центрі в м. Києві. Також на стенді компанії PROSTIR 3D буде представлений оброблювальний центр CMS Athena.

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...