ЄС підпише угоду про спільний авіаційний простір з Україною. "Відкрите небо" зробить Європу нашим громадян набагато доступнішою

Корупційну монополію МАУ буде знищено - ціни підуть додолу

Рада Європейського Союзу в понеділок, 28 червня, дала згоду на підписання угоди про спільний авіаційний простір з Україною, Вірменією, Тунісом і Катаром. Завдяки такому договору українці зможуть купувати квитки за нижчою ціною, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Ради ЄС.

«Рада ЄС тепер готова підписати чотири важливі авіаційні угоди, які покращать ринковий доступ для авіаліній та посилять зв'язки й свободу пересування для громадян. Водночас вони гарантують найвищий рівень безпеки та створять рівні правила гри», — повідомив міністр інфраструктури Португалії (яка в цьому півріччі голосує в Раді ЄС) Нуну Сантуш.

Така угода зніме ринкові обмеження і пов'яже Україну з внутрішнім авіаційним ринком ЄС. Натомість Київ буде зобов'язаний дотримуватися авіаційних стандартів ЄС.

Очікується, що угода буде підписана восени 2021 року. Потім її має ратифікувати країна-підписант, ЄС та кожна держава, яка є членом ЄС. Однак, поки це відбуватиметься, угода може набути чинності на тимчасовій основі.

Про плани підписати угоду про відкрите небо Україна і ЄС оголошували ще у 2014 році, під час підписання Угоди про асоціацію. Але через два роки на заваді став вихід Великої Британії з Євросоюзу, внаслідок чого між Лондоном та Мадридом тривали суперечки щодо статусу заморської британської території Ґібралтар.

Як пише Deutsche Welle, така домовленість допоможе стимулювати розвиток конкуренції на ринку авіаперевезень, а це своєю чергою сприятиме зниженню ціни на квитки. Однак очікувати на різке зниження цін не варто, оскільки через пандемію розвиток цієї галузі обмежений.

Крім того, завдяки цьому нововведенню права українських авіапасажирів захищатимуть так само, як у ЄС.

Учасниками спільного авіапростору з ЄС вже є Молдова, Грузія, Ізраїль та ще низка країн.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...